Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Κοιμηθείτε κανονικά και... αδυνατίστε!

Θέλετε να χάσετε κιλά.


Ε, κοιμηθείτε επιτέλους σαν άνθρωποι, αφήστε το άγχος στην άκρη και τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά.

Το άγχος είναι γνωστό ότι επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό, αλλά όπως δείχνει νέα έρευνα το ίδιο κάνει και ο ύπνος, τόσο για αυτούς που υποφέρουν από αϋπνίες όσο και για τους... χουζούρηδες.

Ο ιδανικός χρόνος ύπνου ορίζεται μεταξύ των έξι και των οκτώ ωρών ημερησίως και σύμφωνα με τους ερευνητές του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, είναι καίριος παράγοντας για τις δίαιτες που ακολουθούν το τρίπτυχο «λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος».

Οπως εκτιμάται, λιγότερες ώρες ύπνου συντηρούν το άγχος στον οργανισμό, ενώ περισσότερες τον αδρανοποιούν.

Η δημοσίευση των στοιχείων στο International Journal of Obesity (περιοδικό για την παχυσαρκία) αναφέρει ότι προήλθαν από πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι, επί έξι μήνες, έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται σωματικά και να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία.

Στο τέλος της διαδικασίας προέκυψε ότι μεγαλύτερη απώλεια κιλών είχαν οι εθελοντές με λιγότερο άγχος που κοιμούνταν φυσιολογικές ώρες. Μάλιστα, εάν κάποιος κοιμάται έξι ως οκτώ ώρες έχει μέχρι και διπλάσιες πιθανότητες να χάσει βάρος.

Αντίστοιχα καλύτερες προοπτικές έχουν όσοι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να αδυνατίσουν κρατούν καθημερινό «ημερολόγιο διατροφής».

newsit
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...