Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πώς να χάσετε κιλά... από το πρωί ως το βράδυ


Η ερώτηση γνωστή: «πώς θα χάσουμε τα παραπανίσια κιλά μια και καλή;». Η απάντηση επιτέλους, που δίνει λύση, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, που σας συστήνουμε.

Δεσμεύεστε να ακολουθήστε κατά γράμμα τη διατροφική και προπονητική ρουτίνα, που εγγυάται ότι θα χάσετε τα περιττά κιλά και επιτέλους θα αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε. Αλλά σύντομα, πίνετε μία μπύρα παραπάνω (ή ένα κοκτέιλ μιας και είναι καλοκαίρι), τρώτε και ένα παγωτό και η υπόσχεση…πάει περίπατο. Τα κιλά όμως μένουν. Κάπως έτσι βρίσκεστε πάλι στην αρχή.

Σύμφωνα με το health.com βέβαια, λύση υπάρχει και ακολουθεί ευθύς αμέσως με πρόγραμμα ιδανικό για απώλεια κιλών, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πλουσιοπάροχο πρωινό

Πρέπει να αποφασίσετε επιτέλους να κόψετε την κακή συνήθεια να μην παίρνετε πρωινό (ο καφές δεν είναι πρωινό, να διευκρινήσουμε). Επιλέξτε ένα πρωινό που θα φτάνει ακόμη και τις 300 θερμίδες. Ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως, ένα φλιτζάνι καφέ (αποφύγετε τη ζάχαρη), μερικές πρωτεΐνες και θρεπτικά φρούτα είναι ιδανικές πηγές ενέργειας για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Ποιά delivery;

Μπορεί η οικονομία να περνά κρίση, αλλά δε χρειάζεται να «χρεωθείτε» εσείς τα βάρη της. Με απλά λόγια, τα εστιατόρια με τα έτοιμα φαγητά φυσικά και πρέπει να ζήσουν, αλλά όχι εις βάρος των δικών σας κιλών. Το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό και σίγουρα δεν σας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες.

Σνακ, αλλά τι είδους;

Το να έχετε πάντα διαθέσιμα σνακ στο ντουλάπι σας μπορεί είτε να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά είτε να πάρετε. Πώς γίνεται αυτό; Εξαρτάται από το είδος του σνακ που θα αγοράσετε. Προτιμήστε αντί για μπάρες δημητριακών και έτοιμα σκευάσματα, τα φρούτα.

Τρέχουμε τώρα

Αν θέλετε να ξαναφορέσετε τα ρούχα εκείνα που τόσο κολάκευαν το σώμα σας, ξεκινήστε με ένα 20λεπτο τρέξιμο την ημέρα. Θα αποκτήσετε ενέργεια και δύναμη και παράλληλα θα χάσετε τα περιττά κιλά, που τόσο επιθυμείτε.

Παφ, πουφ, στοπ

Ξεχάστε το κάπνισμα και γραφτείτε στο γυμναστήριο. Δύσκολο να το κάνει κάποιος, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Απλά, σκεφτείτε ότι θα αντικαταστήσετε μία κακή συνήθεια με μία καλή.

Αλλαγή τώρα

Η σωστή διατροφή δε σημαίνει ούτε αφαγία, ούτε στέρηση. Σημαίνει σωστές επιλογές. Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα, που μέχρι τώρα γέμιζαν το ψυγείο και τα ντουλάπια σας, με εξίσου γευστικές αλλά υγιεινές τροφές. Για παράδειγμα, ένα γιαούρτι με δημητριακά και φρούτα θα μπορούσε να είναι το ίδιο γευστικό (αλλά με λιγότερες θερμίδες και πολύ πιο θρεπτικό) από ένα παγωτό.

Με την παρέα φίλων

Η κοινωνική ζωή είναι σημαντικός παράγοντας, που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Εξάλλου, ποιος είπε, ότι όταν κάποιος κάνει δίαιτα πρέπει να απομονωθεί και να μη χαίρεται την παρέα φίλων; Απλά, αντί να πηγαίνετε για ένα (μάλλον 2 ή ακόμα και 3) ποτάκια μετά τη δουλειά, πηγαίνετε για περπάτημα ή επιλέξτε να κάνετε άλλες δραστηριότητες.

Γεύσεις από τη φύση

Γεμίστε (στην κυριολεξία) το πιάτο σας με λαχανικά. Ειδικά αυτήν την εποχή, υπάρχουν σε αφθονία. Κόψτε και ανακατέψτε γεύσεις, χρώματα και αρώματα και σύντομα οι πίτσες και τα ανθυγιεινά έτοιμα φαγητά θα σας φαίνονται περιττά.

Σε 5,4,3…

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και ο χρόνος δε φτάνει ποτέ. Αλλά 5 λεπτά όλοι έχουν ελεύθερα. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε την καθαριότητα...χορεύοντας. Αυτές οι έξτρα κινήσεις που θα κάνετε, θα σας ανταμείψουν.

Τυχεροί φιλόζωοι

Μπορεί το γυμναστήριο και προγράμματα όπως η γιόγκα να ενδείκνυνται για απώλεια βάρους, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με μία βόλτα στη φύση, ειδικά αν έχετε κάποιον να σας...τρέχει. Το αγαπημένο σας τετράποδο μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος προπονητής και σύμμαχός σας στην προσπάθεια για την απώλεια των περιττών κιλών.

Ξεχάστε τις προσφορές

Μπορεί οικονομικά να συμφέρουν αλλά οι προσφορές του τύπου στα «2 προϊόντα, ένα επιπλέον δώρο» σας έφτασαν στην κατάσταση που είστε σήμερα και τόσο επιθυμείτε να αλλάξετε. Αρκεστείτε σε ένα προϊόν κάθε φορά και μάλιστα μεσαίου μεγέθους. Εξάλλου, το extra large προσπαθείτε να αποφύγετε.

Κρατήστε όρεξη

Συνήθως στις δίαιτες και ειδικά στις αυστηρές, οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιδόρπιο είναι απαγορευτικό. Μέγα λάθος. Κρατήστε λίγο χώρο στο στομάχι σας για να απολαύσετε ένα ωραίο επιδόρπιο. Έτσι θα έχετε ένα πλήρες γεύμα, χωρίς στερήσεις και «απωθημένα».

Νυχτοπερπατήματα

Το δύσκολο στις δίαιτες είναι να «κρατηθεί» κάποιος και να μην υποκύψει σε πειρασμούς, ειδικά τους μεταμεσονύχτιους. Πάρτε τη μεγάλη απόφαση και μη τρώτε μετά τις 8.30 το βράδυ ή καλύτερα τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε. Και προσοχή: σημαντικό ρόλο στην απώλεια κιλών παίζει και το σωστό πρόγραμμα ενός καθημερινού 8ωρου ύπνου, που βοηθά τον οργανισμό να παραμένει πειθαρχημένος και ξεκούραστος.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...