Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τι διατροφή ακολουθεί κάθε ζώδιο Σε τι έχει αδυναμία και τι πρέπει να προσέχει;


Οι Ταύροι έχουν τάση για κοιλίτσα, ενώ οι Κριοί δεν μπορούν να πουν όχι στο αλκόολ. Οι Τοξότες δυσκολεύονται να πούνε όχι σε οτιδήποτε τους προσφέρεται, ενώ οι Αιγόκεροι παραπονιούνται συνέχεια για στομαχικές διαταραχές...

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες και αδυναμίες των ζωδίων;

Διάβασε το ζώδιό σου, τον ωροσκόπο σου, αλλά και το ζώδιο των ατόμων που σε ενδιαφέρουν και ανακάλυψε ποια φαγητά τους αρέσουν και τι πρέπει να προσέχουν για να παραμένουν σε φόρμα.

ΚΡΙΟΣ Δεν είσαι άνθρωπος που θα σκάσεις για το αν το φαγητό θα φτάσει. Η ανησυχία σου εστιάζεται στο αν τελικά εξοικονομήσεις χρόνο για φαγητό, στα ενδιάμεσα τρεχάματα σου.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Οι ενήλικες Κριοί μάλιστα, επειδή αισθάνονται αρκετή απέχθεια προς τους οδοντίατρους αποφεύγουν τα πολλά γλυκά. Επειδή τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να αρρωστήσουν και να μείνουν εκτός δράσης, αποφεύγουν το ψωμί, τα καρυκεύματα και τις λιπαρές ουσίες, που μπορεί να τους αυξήσουν τη χοληστερίνη.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Παρά ταύτα οι Κριοί αρέσκονται στο αλκοόλ. Αν αγαπάς λοιπόν τον εαυτό σου, καλά θα κάνεις να αποφεύγεις το αλκοόλ, ακόμα κι όταν αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη για αυτό.

ΤΑΥΡΟΣ Ο Ταύρος θεωρείται το πιο καλοφαγάδικο ζώδιο. Είναι μοναδικό στο να ξεχωρίζει το καλομαγειρεμένο φαγητό, αφού και από τη γεύση του ακόμα μπορεί να διακρίνει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Οι περισσότεροι Ταύροι έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά δεν αρνούνται και όλα τα υπόλοιπα, σερβιρισμένα στο πιάτο τους.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Ως σήμα κατατεθέν στους ενήλικες Ταύρους είναι η απόκτηση της σχετικής κοιλίτσας. Πάντως, καλό θα ήταν να ασχοληθείς λίγο με τη γυμναστική, διότι από τη μέση ηλικία και μετά θα είσαι ευάλωτη στα καρδιαγγειακά και τις αρθρίτιδες, αν δεν περιορίσεις το πολύ αλάτι στα γεύματά σου. Ωστόσο, οι Ταύροι, με ωροσκόπο στην Παρθένο, θεωρούνται ως οι περισσότερο υγιείς, διότι τρώνε με σύνεση.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ένα συχνό ερώτημα προς τους Διδύμους είναι πώς καταφέρνουν να έχουν μια κομψή σιλουέτα. Η απάντηση είναι πολλή απλή. Ψάξτε να βρείτε, όχι την ποσότητα που καταναλώνουν στα γεύματά τους, αλλά την ενέργεια που ξοδεύουν στο εικοσιτετράωρο.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Η διακριτικότητα των Διδύμων δεν αφορά μόνο στα ενδιαφέροντά τους. Περιλαμβάνει και το διαιτολόγιό τους. Για αυτό και στην εμφάνισή τους διακρίνεται, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται, μια νεανικότητα. Πάντως, τα γεύματά τους πρέπει να είναι βιταμινούχα κι όχι πικάντικα.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Ο Δίδυμος είναι ένα νευρικό άτομο που εξαντλείται εύκολα οργανικά, με αποτέλεσμα να υποφέρει από ημικρανίες και σε πιο προχωρημένη ηλικία, από αρθρίτιδες και ψυχοσωματικές ασθένειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Μία από τις απολαύσεις του Καρκίνου είναι το φαγητό. Για αυτό έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο να είναι πάντα γεμάτα τα ντουλάπια με τρόφιμα. Αν τύχει να μη βρει μαγειρεμένο φαγητό η λύση βρίσκεται αμέσως στην ταβέρνα. Ωστόσο, ενοχλείται αφάνταστα, αν δει να πετιέται το φαγητό. Πάντως, επειδή τα γαλακτοκομικά θυμίζουν τη μητρική στοργή και τα χαρούμενα χρόνια της παιδικής ηλικίας, τα αγαπημένα του φαγητά περιέχουν κρέμες.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Τους αρέσουν οι πικάντικες σάλτσες και τα διάφορα καρυκεύματα.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υγεία τους είναι το στομάχι. Πρέπει, λοιπόν, να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο τι σου σερβίρουν.

ΛΕΩΝ Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικές γνώσεις αστρολογίας για να περιγράψει τις γαστρονομικές ορέξεις των Λεόντων. Όπως είναι πληθωρικοί στη συμπεριφορά και στα ενδιαφέροντα τους, κάπως έτσι απολαμβάνουν και τα γεύματα τους. Κατά βάθος, ο Λέων και των δύο φύλων είναι ένας… κοιλιόδουλος, αλλά αρκετά εκλεκτικός.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Θα προτιμήσει το κόντρα φιλέτο από το μπιφτέκι ή τις τάρτες τις γεμάτες με κρέμα σαντιγί και φρούτα, από ένα συνηθισμένο κέικ. Αν βέβαια, τα γεύματά του συνοδεύονται και από ένα φίνο ροζέ κρασί, μπορεί να τρώει μέχρι σκασμού.
ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Αν ο αγαπημένος σου είναι Λέων, επειδή είναι κύριως οι άνδρες του ζωδίου επιρρεπείς στις καρδιοπάθειες, καλά θα κάνεις να είσαι αυστηρή με το διαιτολόγιό του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Το πόσο μπορεί να ενδιαφέρει έναν Παρθένο η σιλουέτα και η υγεία του είναι κοινό μυστικό. Κι αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η μιζέρια του σε σχέση με την κατασκευή των εδεσμάτων, τότε αυτός που αναλαμβάνει να ταΐσει Παρθένο, πρέπει να έχει γερά νεύρα. Κατ' αρχήν, η κουζίνα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή έως και… αποστειρωμένη. Μάλιστα, στις καλοκαιρινές διακοπές πιθανόν να χρειαστεί να κουβαλάτε μαζί σας και… σακούλες με λεμόνια, για την καλού-κακού απολύμανση του νερού.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Καλό είναι να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση τα λιπαρά μενού και τα πικάντικα φαγητά. Φαγητό για το οποίο έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους, πρέπει να αφαιρείται από τον κατάλογο δια παντός. Το φαγητό πρέπει να σερβίρεται κάθε μέρα την ίδια πάντα ώρα. Ακόμα και η παρέκκλιση κάποιων λεπτών είναι ικανή να τους χαλάσει τη διάθεση. Αν τυχαίνει να βρίσκεται δίπλα σε κάποιον που μαγειρεύει, κακό που τον βρήκε! Θα είναι συνεχώς δίπλα του και θα κάνει παρεμβάσεις!
Μετά από αυτές τις πληροφορίες δεν μπορεί να πει κανείς τι τρώνε οι Παρθένοι, διότι χρειάζεται να έχει ικανότητες… μέντιουμ!

ΖΥΓΟΣ Αν δείτε κάποιο φίλο που τρώει μέχρι που να μην μπορεί να σηκωθεί από το τραπέζι, ρωτήστε τον μήπως είναι Ζυγός.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Αντί, λοιπόν, να τρως στα γεύματά σου μέχρι σκασμού, κανόνισε να έχεις ένα φυσιολογικό πρόγευμα, δηλαδή το κέικ σου και την πορτοκαλάδα σου. Το μεσημέρι, το φαγητό σου ας είναι πικάντικο, αλλά λίγο σε ποσότητα. Το βραδινό απόφυγε να είναι πικάντικο, διότι όταν αρχίσεις να πίνεις ξεχνάς να σταματήσεις. Όχι τίποτε άλλο, για να μην γκρινιάζεις για το μέγεθος της κοιλιάς σου μετά. Και επίσης, για να μη σας τρέχεις στο γιατρό, διότι σίγουρα όταν θα αρχίσουν οι στομαχικές του διαταραχές, τα νεφρά, οι πονοκέφαλοί ή και οι δερματικές αλλεργίες σου!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ο Σκορπιός μπορεί να έχει βγάλει τη φήμη του αδηφάγου, όμως είναι τόσο πολυάσχολος που το φαγητό το χρειάζεται όπως μια μηχανή ντίζελ το λάδι της. Για αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το περιεχόμενο του πιάτου του, αρκεί να είναι νόστιμο και ζεστό. Αν μάλιστα έχει χρόνο, μπορεί να δείξει προθυμία να μοιραστεί και αυτός κάποια πράγματα στην κουζίνα.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Ωστόσο, καλά θα κάνεις να ελέγχεις τη διατροφή σου και ειδικά το αλκοόλ που ενδέχεται να καταναλώνεις, διότι ιδιαίτερα ο άντρας Σκορπιός συχνά υποφέρει από υψηλή πίεση, υπεύθυνη και για άλλες οργανικές ανωμαλίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ Στο ερώτημα πόσο τρώει ένας Τοξότης, η απάντηση βρίσκεται στη σωματική του διάπλαση. Κατά βάση, είναι λαίμαργος. Δεν λέει σχεδόν ποτέ όχι ούτε στο αλκοόλ, ούτε στα γλυκίσματα.
Θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, αν και ο σύντροφος της ζωής σου είναι γεννημένος στο ίδιο ζώδιο. Διότι όπως αυτός, έτσι κι εσύ θα έλκεσαι πολύ περισσότερο από τα εξωσπιτικά ενδιαφέροντα, παρά από την κουζίνα. Παρά ταύτα, δεν υπάρχει πρόβλημα, οι Τοξότες και των δύο φύλων με άνεση τρώνε και τα πακεταρισμένα φαγητά ή ακόμα και για τρεις συνεχόμενες ημέρες το ίδιο φαγητό.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Επειδή υπάρχει η προδιάθεση για αύξηση του βάρους των Τοξοτών, από τη μέση ηλικία και μετά, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η διατροφή τους, κυρίως να μην υπάρχουν πολλές θερμίδες. Το σάκχαρο, το συκώτι και η αυξομείωση της πίεσης, είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που παρουσιάζει ο ενήλικας Τοξότης. Αν πάλι αρνείσαι να τηρήσεις ένα συντηρητικό διατροφικό πρόγραμμα, τότε σου χρειάζονται παπούτσια σπορ, μια άνετη φόρμα και ένα πρόγραμμα… πεζοπορίας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Καλώς ή κακώς, ο Αιγόκερως δεν μοιάζει με την «κατσίκα», το σύμβολο του ζωδίου του. Αυτή μπορεί να τρώει όσο επιθυμεί, χωρίς να της δημιουργούνται στομαχικές διαταραχές. Ο Αιγόκερως όμως, έχει την ατυχία να απαρνείται φαγητά της αρεσκείας του, καθότι μπορεί να μην του επιτρέπονται λόγω του ευαίσθητου πεπτικού του συστήματος.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Είναι σίγουρο πάντως ότι η προσοχή στη διατροφή του Αιγόκερω πρέπει να αυξάνει στη μετεφηβική του ηλικία. Κυρίως, να αποφεύγονται οι σάλτσες με τα διάφορα βαριά καρυκεύματα (κάρυ, πιπέρια κ.α.), όπως το πολύ αλάτι.
Ειδικά το αλάτι, καλύτερα να μη χρησιμοποιείται καθόλου, αφού οι περισσότεροι Αιγόκεροι έχουν προδιάθεση στις αρθρίτιδες και στους ρευματισμούς. Λόγω της ανεπάρκειας του ασβεστίου στα οστά, πρέπει να συνηθίζεις από παιδιά να πίνεις πολύ γάλα και να τρως όλα τα γαλακτοκομικά (τυρί, γιαούρτι).
Επίσης, να τρως αβγά και να εναλλάσσεις τα ζυμαρικά με το ρύζι. Να χρησιμοποιείς λεμόνι, αντί για ξύδι και αντί για γλυκά, να τρως περισσότερα φρούτα. Τα δαμάσκηνα μάλιστα, θεωρούνται ιδιαίτερα ωφέλιμα, εξαιτίας των συχνών εντερικών προβλημάτων τους. Επιπλέον, να επιδιώκεις την ηλιοθεραπεία (υπάρχουν τρόποι που να μην παθαίνουν εγκαύματα).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Οι Υδροχόοι είναι ίσως οι πιο αμελείς και απρόσεκτοι με τη διατροφή τους και αν προστεθούν σε αυτό και οι ακατάστατες ώρες ύπνου, επιβαρύνεται η προδιάθεση που έχουν για ασθένειες του καρδιαγγειακού τους συστήματος.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Είναι αναγκαίο λοιπόν να αποφεύγεις τα βαριά γεύματα. Να προτιμάς τους χυμούς των φρούτων, να τρως άφθονο γιαούρτι και γενικά γαλακτοκομικά, που προσφέρουν ασβέστιο. Να τρως, επίσης, ψάρια και θαλασσινά, τα οποία καθώς παρέχουν φώσφορο, είναι απαραίτητα για τις διανοητικές σου λειτουργίες.
Επίσης, ως υποκατάστατο της ζάχαρης, να βάζεις το μέλι. Επιπλέον, επειδή πολλοί Υδροχόοι υποφέρουν από κράμπες και νευραλγίες, να επιδιώκεις τις τροφές εκείνες που περιέχουν τη βιταμίνη Β, όπως είναι τα δημητριακά, το σπανάκι, οι ντομάτες. Αντίθετα, να αποφεύγεις τους πολλούς καφέδες, τα οινοπνευματώδη και την ανεξέλεγκτη λήψη αβγών και λιπαρών ουσιών, καθ' ότι υπάρχει προδιάθεση για αύξηση της χοληστερίνης.

ΙΧΘΕΙΣ Καθώς η ψυχολογική κατάσταση των περισσοτέρων Ιχθύων είναι συνδεδεμένη με την υγεία τους και αυτή πολλές φορές (καλή - κακή) εξαρτάται από τη διατροφή τους, συχνά όταν έχουν ψυχολογικά προβλήματα γίνονται απρόσεκτοι και ακατάστατοι με τη διατροφή τους. Μπορεί να τρώνε υπερβολικά και να παχαίνουν ή αντίθετα να μην τρώνε αρκετά και να εξασθενούν οργανικά, επειδή στερούνται τις απαραίτητες ουσίες.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Οι τροφές, που σε ωφελούν περισσότερο είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, το άσπρο κρέας (κοτόπουλο), τα φρούτα, τα χορταρικά και ιδιαίτερα οι αγκινάρες, το μάραθο και το λάχανο, που ευνοούν τη λειτουργία των νεφρών και καθαρίζουν το αίμα. Πριν όμως από όλα, οι Ιχθείς πρέπει να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη, το κάπνισμα και να πίνουν άφθονο μεταλλικό νερό.
Στην πραγματικότητα πάντως, οι Ιχθύες δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ποσότητα ή ακόμα και για το κόστος του φαγητού, όσο για τον τρόπο του σερβιρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...