Το πλάνο γρήγορης απώλειας βάρους που είναι βασισμένο στο βιβλίο της
Tara Kraft »The Bikini Body Diet» είναι απλό: ένας θρεπτικός χυμός για
πρωινό, ένας ακόμη για μεσημεριανό και ένα ισορροπημένο γεύμα για
βραδινό.
Αν μείνεις ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και θεωρείς ότι σου ταιριάζει, μετά από μία εβδομάδα μπορείς να συνεχίσεις με το πιο ευέλικτο «BEACH» πλάνο που θα βρεις στο βιβλίο.
Χυμός με πράσινο μήλο
Υλικά
1 ξινόμηλο
1 ματσάκι kale
1/2 λεμόνι
2 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Υλικά
2 μεγάλα αυγά βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι φασολάκια, κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μαρούλικομμένο
1/2 φλιτζάνι ρεβίθια κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 φιλέτο ψημένου σολομού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράσε τα φασολάκια σε νερό με τη μισή ποσότητα αλατιού και μόλις είναι έτοιμα, βάλτα κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια σούρωσέ τα. Σε ένα πιάτο τοποθέτησε τα μαρούλια, τα ρεβύθια, τις ντομάτες και τα αβγά. Πρόσθεσε τα φασολάκια από πάνω και τα κομμάτια του σολομού. Σε ένα μικρό μπολ χτύπα ελαφρά το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Πρόσθεσε το dressing στη σαλάτα κι ανακάτεψέ την.
Πράσινος χυμός ginger
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
1/2 ξινόμηλο
1/2 λεμόνι
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι
1 ματσάκι kale
*αν το θέλεις πιο γλυκό πρόσθεσε μία πρέζα στέβια
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Μακαρόνια χωρίς γλουτένη με σκόρδο και μυρωδικά
Υλικά
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
250 gr. μακαρόνια χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι ρόκα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και τη ρίγανη (μόνο τα φύλλα) και τα σωτάρεις ανακατεύοντας συνεχώς. Μείωσε την ένταση της θερμοκρασίας και ρίξε το κρασί. Ανακάτευε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το δεντρολίβανο, και το αλάτι.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι al dente, σούρωσέ τα και ρίξτα στη σάλτσα σκόρδου – μυρωδικών. Πασπάλισε με ρόκα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χυμός αγγούρι – καρύδα
Υλικά
1/2 ματσάκι kale
1 μήλο
1 μεγάλο αγγούρι
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Μίνι μπιφτέκια λαχανικών
Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
φύλλα μαρουλιού
Λεπτές φέτες ντομάτας
Αβοκάντο κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
μουστάρδα Dijon
Βιολογική κέτσαπ
Εκτέλεση
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, τη βρώμη, τα καρύδια, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τη σάλτσα σόγιας και πολτοποίησέ τα για περίπου 1 λεπτό. Μετέφερέ τα σε ένα μέτριο μπολ και πλάσε 6 μπιφτέκια.
Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Βάλε τα 3 πρώτα μπιφτέκια για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μετά βάλε τα υπόλοιπα. Σέρβιρέ τα με φύλλα μαρουλιού, ντομάτα, φέτες αβοκάντο, λίγη μουστάρδα Dijon και κέτσαπ.
Χυμός καρότο
Υλικά
6 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
3 καρότα
1/2 αχλάδι
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Panini με ντομάτα και μοτσαρέλα
Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
Άλειψε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με ελαιόλαδο, πασπάλισέ τες με αλάτι και φρυγάνισέ τες. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, τοποθέτησε τις 3 φέτες ψωμί και βάλε στην καθεμία 2 φέτες ντομάτα, 2 φέτες μοτσαρέλα και λίγα φύλλα βασιλικού. Ράντισε με το βαλσάμικο ξύδι και βάλε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
Ροζ χυμός
Υλικά
3 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο αγγούρι
2 μικρά παντζάρια
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/2 μήλο
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Αν μείνεις ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και θεωρείς ότι σου ταιριάζει, μετά από μία εβδομάδα μπορείς να συνεχίσεις με το πιο ευέλικτο «BEACH» πλάνο που θα βρεις στο βιβλίο.
Χυμός με πράσινο μήλο
Υλικά
1 ξινόμηλο
1 ματσάκι kale
1/2 λεμόνι
2 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Υλικά
2 μεγάλα αυγά βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι φασολάκια, κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μαρούλικομμένο
1/2 φλιτζάνι ρεβίθια κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
1 φιλέτο ψημένου σολομού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράσε τα φασολάκια σε νερό με τη μισή ποσότητα αλατιού και μόλις είναι έτοιμα, βάλτα κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια σούρωσέ τα. Σε ένα πιάτο τοποθέτησε τα μαρούλια, τα ρεβύθια, τις ντομάτες και τα αβγά. Πρόσθεσε τα φασολάκια από πάνω και τα κομμάτια του σολομού. Σε ένα μικρό μπολ χτύπα ελαφρά το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Πρόσθεσε το dressing στη σαλάτα κι ανακάτεψέ την.
Πράσινος χυμός ginger
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
1/2 ξινόμηλο
1/2 λεμόνι
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι
1 ματσάκι kale
*αν το θέλεις πιο γλυκό πρόσθεσε μία πρέζα στέβια
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Μακαρόνια χωρίς γλουτένη με σκόρδο και μυρωδικά
Υλικά
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια ρίγανη
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
250 gr. μακαρόνια χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι ρόκα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και τη ρίγανη (μόνο τα φύλλα) και τα σωτάρεις ανακατεύοντας συνεχώς. Μείωσε την ένταση της θερμοκρασίας και ρίξε το κρασί. Ανακάτευε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το δεντρολίβανο, και το αλάτι.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι al dente, σούρωσέ τα και ρίξτα στη σάλτσα σκόρδου – μυρωδικών. Πασπάλισε με ρόκα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χυμός αγγούρι – καρύδα
Υλικά
1/2 ματσάκι kale
1 μήλο
1 μεγάλο αγγούρι
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Μίνι μπιφτέκια λαχανικών
1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
4 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
φύλλα μαρουλιού
Λεπτές φέτες ντομάτας
Αβοκάντο κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
μουστάρδα Dijon
Βιολογική κέτσαπ
Εκτέλεση
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, τη βρώμη, τα καρύδια, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τη σάλτσα σόγιας και πολτοποίησέ τα για περίπου 1 λεπτό. Μετέφερέ τα σε ένα μέτριο μπολ και πλάσε 6 μπιφτέκια.
Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Βάλε τα 3 πρώτα μπιφτέκια για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μετά βάλε τα υπόλοιπα. Σέρβιρέ τα με φύλλα μαρουλιού, ντομάτα, φέτες αβοκάντο, λίγη μουστάρδα Dijon και κέτσαπ.
Χυμός καρότο
Υλικά
6 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
3 καρότα
1/2 αχλάδι
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Panini με ντομάτα και μοτσαρέλα
Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
Άλειψε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με ελαιόλαδο, πασπάλισέ τες με αλάτι και φρυγάνισέ τες. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, τοποθέτησε τις 3 φέτες ψωμί και βάλε στην καθεμία 2 φέτες ντομάτα, 2 φέτες μοτσαρέλα και λίγα φύλλα βασιλικού. Ράντισε με το βαλσάμικο ξύδι και βάλε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
Ροζ χυμός
Υλικά
3 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο αγγούρι
2 μικρά παντζάρια
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1/2 μήλο
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Κατανάλωσε τον χυμό αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ