Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Gyrotonic: Το νέο pilates

Gyrotonic Expansion System λέγεται το σύστημα άσκησης που ξεκίνησε ήδη από την δεκαετία του ’70 να δημιουργεί ο πρώην χορευτής Juliu Horvath, μετά από τον προσωπικό μακροχρόνιο αγώνα του για να αντιμετωπίσει τους σοβαρούς τραυματισμούς του και για να βρει έναν τρόπο να θεραπεύσει το σώμα του. Χρειάστηκαν χρόνια μελέτης και πειραματισμών για να ολοκληρωθεί ένα σύστημα άσκησης που πήρε αρχικά το όνομα «Γιόγκα για χορευτές» και αργότερα το τελικό του όνομα Gyrokinesis. Αυτός ο τρόπος άσκησης επιτρέπει στον/στην ασκούμενο/η να δουλέψουν το σώμα τους με συνεχόμενες και ρέουσες κινήσεις. Η σπονδυλική στήλη κινείται σε όλα τα δυνατά επίπεδα και κατευθύνσεις: κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος εκτελούνται κάμψεις, εκτάσεις, πλάγιες κάμψεις και στροφές, όλα πολύ απαλά, ομαλά και προοδευτικά Αυτές οι ασκήσεις εκτελούνται πρώτα σε καθιστή θέση σε σκαμπό και μετά σε στρώμα στο πάτωμα και διδάσκονται ομαδικά.
Καθώς η μεθοδολογία του Gyrokinesis γίνονταν όλο και πιο δημοφιλής, ο Juliu Horvath ανακάλυψε πως θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο εάν υπήρχε κάποιο είδος εξοπλισμού που θα υποστήριζε και θα βοηθούσε τους ασκούμενους να τοποθετήσουν το σώμα τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου συστήματος. Έτσι σιγά-σιγά γεννήθηκε μία ολόκληρη σειρά εντελώς νέων «μηχανημάτων». Το πρώτο ήταν το Gyrotonic Pulley Tower, ο «Πύργος με τις Τροχαλίες» και ακολούθησαν τέσσερα ακόμη που συμπληρώνουν το σύστημα Gyrotonic Expansion System: η «Μονάδα Έκτασης Ποδιών» (Leg Extension Unit), το Gyrotoner, η «Σκάλα» (Ladder), και η «Πλατφόρμα Διατάσεων και Αναπηδήσεων» (Jumping Stretching Board).
Όλα τα παραπάνω όργανα, μαζί με το Gyrokinesis, αποτελούν μια μοναδική, πραγματικά επαναστατική ολοκληρωμένη μέθοδο άσκησης, που προσφέρει απόλυτη ελευθερία κίνησης, βοηθά το ανθρώπινο σώμα να ξεπεράσει τους περιορισμούς του και αυξάνει τη λειτουργική ικανότητα ολόκληρου του σώματος. Η μεθοδολογία του Gyrotonic επιτρέπει στους ασκούμενους να διατείνουν και να δυναμώνουν τους μύες τους, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί και δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς γύρω και μέσα στις αρθρώσεις του σώματος. Οι ασκήσεις γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο αναπνοής. Έτσι ενθαρρύνεται η αεροβική και η καρδιοαναπνευστική λειτουργία και προάγεται η νευρομυϊκή αναζωογόνηση.
Οι αρχές του Gyrotonic και του Gyrokinesis αποτελούν μια εντελώς νέα πραγματικά μοναδική προσέγγιση για τη διατήρηση της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης. Στη μέθοδο μπορεί να ασκηθεί οποιαδήποτε, όποια και αν είναι η ηλικία του ή η κατάσταση της υγείας του.
Το «Pilates Studio Άννα Τσιλιμπάρη» είναι το πρώτο και μοναδικό studio στη Θεσσαλονίκη και ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα που προσφέρει μαθήματα Gyrotonic και Gyrokinesis.Είναι εξοπλισμένο με ένα Gyrotonic Pulley Tower και ένα Leg Extension Unit και προσφέρει ατομικά μαθήματα στη μέθοδο Gyrotonic. Γίνονται επίσης ομαδικά μαθήματα Gyrokinesis δύο φορές την εβδομάδα. Και τα δύο συστήματα διδάσκονται από τις δύο –μοναδικές στη Θεσσαλονίκη – επίσημα εκπαιδευμένες και εξουσιοδοτημένες εκπαιδεύτριες Gyrotonic και Gyrokinesis Άννα Τσιλιμπάρη και Καλλιόπη Σίσκου. Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο γύρω από το σύστημα Gyrotonic παρακαλούμε ανατρέξτε στη διεύθυνση www.gyrotonic.com καθώς και στο www.youturbe.com.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...