Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Στα 15 ξεκίνησε δίαιτα, στα 16 πέθανε!

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τη μοιραία κατάληξη που θα είχε η δίαιτα που ξεκίνησαν πέρυσι μία μητέρα με την 15χρονη κόρη της στο Λονδίνο, ώστε να είναι όμορφες τα Χριστούγεννα!

Η μαθήτρια Anna Wood ζήλεψε τη μαμά της και θέλησε να την «ακολουθήσει» στη δίαιτα που άρχιζε ενόψει Χριστουγέννων. Μόνο που η αρχική της «ζήλια» μετατράπηκε σε εμμονή και όλους τους μήνες που ακολούθησαν το κορίτσι συνεχώς έχανε κιλά, έχανε την υγεία της, τη δύναμή της, έχανε τον ίδιο της τον εαυτό. Μία πανέμορφη κοπέλα, μία άριστη μαθήτρια έδινε τη θέση της σε μία σκιά μπλεγμένη στα «δίχτυα» της νευρικής ανορεξίας.
Το κορίτσι έχασε τη μάχη για τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, οι γονείς της όμως τώρα αποφάσισαν να μιλήσουν στα media, ώστε να κινητοποιήσουν άλλους γονείς να μην κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στα προβλήματα των παιδιών τους.

Όπως δηλώνει η μητέρα της, «όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι υπέφερε από ανορεξία, πέθανε! Δεν είχαμε καν χρόνο για να μάθουμε πώς μπορούμε να τη βοηθήσουμε!». Απαρηγόρητος και ο πατέρας της μικρής, ο οποίος έχει χωρίσει με τη μητέρα της Anna, μοιάζει ανήμπορος να καταλάβει τι έχει συμβεί: «Μα γιατί έκανε δίαιτα; Δεν ήταν καν χοντρή!» μονολογεί.

Η μητέρα της Anna σταμάτησε τη δίαιτα έπειτα από 6 εβδομάδες, το κορίτσι όμως συνέχισε τον δρόμο χωρίς γυρισμό. Λίγους μήνες μετά, οι δάσκαλοί της ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια για να επισημάνουν ότι κάτι πάει στραβά. Μάταια… «Νομίζαμε ότι υπερέβαλαν», είναι η τραγική αποστροφή της μητέρας όταν θυμάται την πορεία των γεγονότων. Η Anna προσπαθούσε να κρυφτεί… Έκανε ότι έτρωγε, μα έκρυβε το φαγητό στα μανίκια της και το πέταγε μετά, έκανε εμετούς, προσπαθούσε να μην κρατάει τίποτε στο στομάχι της. Όταν η κατάσταση ήταν πλέον οφθαλμοφανής, η μητέρα της την πήγε σε γιατρούς και σε ψυχολόγο. Τίποτα… Κανείς δεν μπορούσε να την πείσει να επανέλθει... Κατέληξε σε νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για τέσσερις μήνες.

Το ποσοστό λίπους στο σώμα της μειώθηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να ζεσταθεί με τίποτε. Καθώς τα όργανά της άρχισαν να υπολειτουργούν, η 16χρονη πια κοπέλα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, μετά και από αυτό δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ… Ξεψύχησε, αφήνοντας τους πάντες γύρω της χωρίς απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θυσίασε τα νιάτα της, την ομορφιά της, την ίδια της τη ζωή. Η αστυνομία θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες έρευνες γύρω από τις συνθήκες θανάτου της.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το όνομα Anna Wood έχει συνδεθεί και με μία άλλη τραγική ιστορία 15χρονης. Ήταν το κορίτσι που πέθανε στην Αυστραλία το 1995, αφού πήρε ένα χάπι «Έκστασι» σε ένα πάρτι, με την ιστορία της τότε να κάνει τον γύρο του κόσμου και να ξεσηκώνει συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από τη διείσδυση των ναρκωτικών στους μαθητές.NEOS KOSMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...