Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δίαιτα για όσους αγαπούν το ψωμί

Νέα μόδα με δίαιτα που στηρίζεται στους μέχρι σήμερα «απαγορευμένους» υδατάνθρακες.
Συνήθως οι περισσότεροι διαιτολόγοι στην πρώτη συνάντηση λένε «κόβουμε ψωμί και μακαρόνια». Αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο μια νέα προσέγγιση δίαιτας έρχεται να σας δώσει λύση καθώς δίνει έμφαση στους «απαγορευμένους» υδατάνθρακες.

«Αντί για στέρηση, αποκλεισμό τροφών και μέτρηση θερμίδων, οι δίαιτες με υδατάνθρακες φέρνουν πίσω στο πιάτο μας φαγητό που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν επιτρέπεται να τρώμε αν θέλουμε να χάσουμε βάρος», λέει η Ελεν Κούνες, διευθύντρια του περιοδικού Health.
Μαζί με την διατροφολόγο Φράνσις Λάρτζμαν-Ροθ υπογράφουν το βιβλίο με τίτλο «The CarbLovers Diet» (σσ Η Δίαιτα όσων λατρεύουν τους υδατάνθρακες).

Ενώ οι συνηθισμένες δίαιτες περιορίζουν ή ακόμα και απαγορεύουν εντελώς τους υδατάνθρακες στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελούν τη βάση της διατροφής. Η CarbLovers Diet είναι πλούσια σε τροφές με άμυλο ανθεκτικό στην πέψη, συστατικό που βρίσκουμε στις μπανάνες, τα φασόλια, τις φακές, τα ζυμαρικά, το μαύρο ρύζι, τις πατάτες και το ψωμί ολικής αλέσεως.

«Το άμυλο που είναι ανθεκτικό στην πέψη δεν απορροφάται από το λεπτό έντερο, και ταυτοχρόνως δημιουργεί ένζυμα που καίνε το λίπος και μας κάνουν να νιώθουμε πιο γρήγορα κορεσμό», λένε οι συγγραφείς.

Ισχυρίζονται ότι όσοι κάνουν την δίαιτα με τους υδατάνθρακες, η οποία δεν υπερβαίνει τις 1.200 θερμίδες την ημέρα, χάνουν μέχρι 2,7 κιλά την πρώτη εβδομάδα και 22,7 κιλά αν ακολουθήσουν το πρόγραμμα διατροφής για πέντε μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...