Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι 7 καλύτερες και θρεπτικότερες τροφές για εγκύους

Ποιες είναι οι σούπερ τροφές που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και ποια θρεπτικά συστατικά σας προσφέρουν Ποιες τροφές αξιολογούν οι ειδικοί ως απαραίτητες για τις εγκύους; Ανακαλύψτε στο αφιέρωμα που ακολουθεί ποιες είναι, γιατί δεν πρέπει να σας λείψουν στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης σας και ποια θρεπτικά συστατικά τους είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού σας.

Αυγά: Είναι καταπληκτικό το πόσα θρεπτικά συστατικά μπορείς να πάρεις από ένα και μόνο αυγό και μόνο με 90 θερμίδες. Τα αυγά περιέχουν περισσότερες από 12 βιταμίνες και μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που είναι ουσιώδης για την εγκυμοσύνη. «Μια υγιής γυναίκα χωρίς υψηλή χοληστερίνη μπορεί να καταναλώνει μέχρι και ένα αυγό την ημέρα», αναφέρει η γνωστή Αμερικανίδα διαιτολόγος και συγγραφέας βιβλίων για την εγκυμοσύνη Elizabeth Ward. Επιπλέον τα αυγά περιέχουν χολίνη που είναι απαραίτητη για την υγεία του εμβρύου και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Σολομός: Και ο σολομός ξεχειλίζει από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, αλλά και ω3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τις εγκύους. Επιπλέον σε αντίθεση με άλλα λιπαρά ψάρια όπως ο ξιφίας έχει λιγότερα τοξικά όπως ο υδράργυρος που μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του βρέφους.

Όσπρια Τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια περιέχουν σύμφωνα με τους ειδικούς περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από όλα τα λαχανικά. Γνωρίζετε ήδη ότι οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες στην εγκυμοσύνη, αλλά οι φυτικές ίνες από την άλλη μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας αυτούς τους 9 μήνες. Κατά την εγκυμοσύνη το έντερο γίνεται τεμπέλικο και η δυσκοιλιότητα μπορεί να σας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα. Ποιος λοιπόν είναι ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσετε; Αναντίρρητα οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Γλυκοπατάτες : Οι γλυκοπατάτες αποκτούν αυτό το πορτοκαλί χρώμα τους χάρη στα καροτενοειδή που περιέχουν. Πρόκειται για φυτικές χρωστικές ουσίες που μετατρέπονται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σε αντίθεση με τις άλλες ουσίες που μετασχηματίζονται σε Α στο σώμα μας και που η υπερβολική λήψη τους μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας, τα καροτενοειδή είναι ακίνδυνα γιατί ο οργανισμός μας απορροφά μόνο την αναγκαία ποσότητα και αποβάλει την πλεονάζουσα. Έτσι δεν κινδυνεύετε να πάρετε μεγαλύτερη ποσότητα. Ακόμη οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φολλικό οξύ.

Καρύδια: Δεν συμπαθείτε τα αυγά ή το σολομό; Μην ανησυχείτε μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα στην εγκυμοσύνη ω3 λιπαρά από τα καρύδια, τα οποία αποτελούν μία από τις πιο πλούσιες πηγές φυτικής προέλευσης ω3 λιπαρών.

Άπαχο κρέας: Το κρέας είναι άριστη πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Είναι καλή πηγή σιδήρου, μετάλλων και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Έχει λίπος, το οποίο φαίνεται και μπορούμε να το αποφύγουμε ή να το αφαιρέσουμε. Λιγότερο λιπαρό κρέας είναι το κυνήγι και τα μικρά σε ηλικία ζώα (του γάλακτος). Προτιμήστε ψαχνά κομμάτια και να αφαιρείτε το ορατό λίπος. Το μοσχαρίσιο κρέας, έχει λιγότερο λίπος από το βοδινό. Το χοιρινό είναι μια καλή επιλογή καθώς εκτός από πρωτεΐνη έχει και χολίνη.

Χρωματιστά λαχανικά και φρούτα: Καταναλώνοντας μια ποικιλία χρωματιστών φρούτων και λαχανικών διασφαλίζετε ότι το μωρό σας λαμβάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να αναπτυχθεί. Τρώτε λοιπόν άφθονα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μώβ και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά.
lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...