Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τα Goji berries σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλές αναφορές στα goji berries, τα κόκκινα αποξηραμένα μούρα που προέρχονται από την Κίνα, τη Μογγολία και το Θιβέτ και είναι γνωστά για τις θρεπτικές, θεραπευτικές και αποτοξινωτικές τους ιδιότητες...
Τα Gogi berries είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνες Β1 και Β2, μέταλλα, πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία και αμινοξέα. Αυτά τα μικρά «θαυματουργά» φρούτα θεωρούνται οι καλύτεροι σύμμαχοι για καλή υγεία και αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα η μεγάλη τους αδυνατιστική δράση οφείλεται σε 4 παράγοντες:

1. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρων και γλυκόζης στο αίμα ,όπως τα περισσότερα φρούτα. ( Τα goji berries έχουν δείκτη 25, τα μήλα 38 και το καρπούζι 72)

2. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, για την ακρίβεια έχουν περιεκτικότητα 21% όπως και οι μπανάνες. Αυτό σημαίνει ότι σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

3. Τα μέταλλα που περιέχουν, όπως το χρώμιο και το ασβέστιο έχουν την ιδιότητα να ελέγχουν την απορρόφηση γλυκόζης από το αίμα, να αυξάνουν την καύση λίπους και να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

4. Τα goji berries θεωρούνται «ανταπτογενή» φρούτα, επειδή περιέχουν πολλά φυσικά συστατικά που αυξάνουν τις επιδόσεις, την αντοχή, την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό σημαίνει περισσότερη άσκηση, άρα μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων και λίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...