Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

3 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να χάσεις βάρος

Όλοι γνωρίζουμε πως τα περιττά κιλά οφείλονται σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες. Πολλοί θα ξεκινήσουν κάποια προσπάθεια απώλειας βάρους, ωστόσο οι περισσότεροι θα τα παρατήσουν πριν φτάσουν στον στόχο τους, και δεν θα δουν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Αυτό συνήθως συμβαίνει, διότι πολύ συχνά γίνονται συγκεκριμένα λάθη που κάνουν το στόχο να φαίνεται ακόμα πιο μακρινός και άπιαστος.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day.gr η Βιβή Κατσαρού Διατροφολόγος –Διαιτολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Medidiatrofi.

Εάν βρίσκεσαι και εσύ στο ξεκίνημα μιας τέτοιας προσπάθειας, μάθε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη και αυτή τη φορά απέφυγέ τα:


Σταμάτα να κάνεις λάθος δίαιτες: δίαιτες στερητικές που μειώνουν αντί να αυξάνουν το αίσθημα της ευεξίας, δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων χωρίς να υποστηρίζονται επιστημονικά, δίαιτες που βασίζονται σε «μαγικά» σκευάσματα ή ροφήματα, δίαιτες που εσένα σου φαίνονται παράλογες, δίαιτες που δεν στοχεύουν στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και δεν προωθούν τη σωματική άσκηση. Επίσης, απέφυγε δίαιτες που δεν είναι για σένα αλλά για κάποιο φίλο σου, και που σου είναι πολύ δύσκολες και μη πρακτικές για να εφαρμόσεις.

Σταμάτα να βάζεις μη ρεαλιστικούς στόχους: πολλές φορές η απόφαση να ξεκινήσεις δίαιτα παίρνεται ξαφνικά, μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι ή μετά από τη διαπίστωση ότι δεν χωράς στα καλοκαιρινά σου ρούχα. Έτσι, φτάνεις σε ακρότητες και αποφασίζεις να χάσεις όλα τα περιττά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Καθώς όμως θα βλέπεις ότι το βάρος δεν μειώνεται τόσο γρήγορα, απογοητεύεσαι και τα παρατάς. Σπάσε τον τελικό στόχο σου σε μικρότερους και εφικτούς – οι μικρές επιτυχίες θα σου δώσουν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις. Ο φυσιολογικός ρυθμός απώλειας είναι 3-4 κιλά το μήνα, με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση.

Σταμάτα να αποφεύγεις τη σωματική άσκηση: Η πιο συχνή δικαιολογία είναι η έλλειψη χρόνου. Όμως, ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι βρίσκουν χρόνο και γυμνάζονται συστηματικά. Εάν διαθέτεις τουλάχιστον 30’ την ημέρα για να δεις τηλεόραση, τότε σίγουρα έχεις χρόνο που θα μπορούσες να διαθέσεις στο περπάτημα. Κάνε ένα πλάνο άσκησης και ακολούθησέ το με συνέπεια. Μην διαπραγματεύεσαι με τον εαυτό σου για την καθημερινή σου άσκηση. Εάν ξεκινήσεις να σκέφτεσαι ‘φαίνεται ότι θα βρέξει, ας μη βγω για περπάτημα’ ή περιμένω επισκέψεις σε 1 ώρα, ας μην πάω για περπάτημα γιατί αν έρθουν νωρίτερα δεν θα με βρουν εδώ’, τότε έχεις ξεκινήσει να χάνεις το παιχνίδι. Ανέβαλε την άσκηση μόνο ο λόγος είναι πολύ σοβαρός. Επέμεινε στο πρόγραμμά σου έως ότου η άσκηση σου γίνει συνήθεια και νιώθεις ότι την έχεις πλέον ανάγκη.life2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...