Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκαν τα γονίδια που κάνουν τους ανθρώπους υπερβολικά αδύνατους

Οι άνθρωποι, ιδίως οι άνδρες, που διαθέτουν στο γενετικό κώδικά τους πρόσθετα αντίγραφα συγκεκριμένων γονιδίων, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι υπερβολικά αδύνατοι, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα Ευρωπαίων επιστημόνων, η οποία για πρώτη φορά εντόπισε μια γενετική αιτία για την ισχνότητα και την λιποσαρκία κάποιου ατόμου.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου της Λοζάννης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», διαπίστωσαν πως ο διπλασιασμός ενός τμήματος του χρωμοσώματος «16» σχετίζεται με το να έχει κάποιος βάρος κάτω του κανονικού. 

Μια προηγούμενη έρευνα είχε βρει το αντίστροφο: ότι τα άτομα με την απουσία ενός αντιγράφου αυτών των γονιδίων είναι 43 φορές πιο πιθανό να είναι υπερβολικά παχύσαρκοι.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι αν ένα παιδί δεν τρώει και δεν παχαίνει, ίσως να μην είναι κάποιο λάθος των γονιών, αλλά να σχετίζεται με τα γονίδιά του, ειδικά αν πρόκειται για αγόρι.

Κανονικά, κάθε άνθρωπος έχει ένα αντίγραφο από κάθε χρωμόσωμα, το οποίο παίρνει από κάθε γονιό του, όμως μερικές φορές ορισμένα τμήματα ενός χρωμοσώματος μπορεί να αντιγραφούν ή να διαγραφούν, προκαλώντας ανώμαλες «δόσεις» γονιδίων. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...