Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Παχύσαρκοι οι Έλληνες;

Αυξημένα είναι τα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα με τους Έλληνες να κατέχουν την πρώτη θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που επιβεβαιώνει η μελέτη «Αττική» η παχυσαρκία στους άνδρες φτάνει το ύψος του 35,4%, ενώ στις γυναίκες το 30,8% πάνω από το φυσιολογικό. Ανάλογα είναι τα ποσοστά που σημειώνονται και στις παιδικές ηλικίες με την Ιταλία, την Ελλάδα και γενικά τις ανατολικές και νότιες χώρες της Ευρώπης να αγγίζουν το 30%.

Το ισορροπημένο διαιτολόγιο και η τακτική σωματική άσκηση, παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας, υποστηρίζουν επιστήμονες. Παρ’ όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι σήμερα καταναλώνουν πάρα πολλές θερμίδες και κινούνται ελάχιστα. Σε αυτό δε βοηθάει και το γεγονός ότι οι χώρες στις οποίες τα επίπεδα της παχυσαρκίας είναι υψηλά, έχουν πιο περιορισμένο αριθμό ποδηλατοδρόμων, πάρκων και χώρων με πράσινο.

Αντίθετα σε πόλεις όπως, το Άμστερνταμ ή το Βερολίνο όπου υπάρχουν τεράστιοι ποδηλατοδρόμοι, που επιτρέπουν στους κατοίκους να μετακινηθούν κάνοντας παράλληλα σωματική άσκηση, τα επίπεδα παχυσαρκίας είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...