Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νερό για αδυνάτισμα!

Πας διακοπές κι επιστρέφεις με επιπλέον εμπειρίες, αλλά κι επιπλέον κιλά, τα οποία κάθε χρόνο είναι ολοένα και πιο δύσκολο να χάσεις.

Υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτήν της λιμοκτονίας κατά τη διάρκεια των διακοπών; Το νερό.

Είναι γνωστό ότι η αίσθηση της πείνας και η ανάγκη τού να αισθάνεσαι χορτασμένος είναι αυτό που σε κάνει να παίρνεις επικίνδυνες διατροφικές αποφάσεις στη διάρκεια των διακοπών.

Η λύση βρίσκεται στο πολυτιμότερο αγαθό που έχει να προσφέρει η φύση. Το σώμα αποτελείται περίπου κατά 50%-70% από νερό. Δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό και γι' αυτόν το λόγο χρειάζεται να το αναπληρώνεις συνεχώς.

Το νερό λαμβάνει μέρος σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και γι' αυτό είναι τόσο απαραίτητο. Εχει, όμως, κι άλλο ένα χαρακτηριστικό που σου κόβει την πείνα: δίνει όγκο στα φαγητά. Οσο πιο ογκώδης είναι η τροφή τόσο πιο πολύ χορταίνεις. Επιπλέον, οι τροφές που περιέχουν πολύ νερό, κατά κανόνα περιέχουν λίγες θερμίδες. Οπότε, και χορταίνεις, και δεν καταναλώνεις και πολλές θερμίδες. Ερευνες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερη περιφέρεια μέσης - αυτό δηλαδή που χρειάζεσαι στις φετινές διακοπές σου.

Φέτος λοιπόν μην πάρεις μαζί σου στις διακοπές τη λίστα με τους απαγορευμένους καρπούς, αρκεί να καταναλώνεις μπόλικο νερό μέσω τροφών και ποτών. Με αυτήν τη στρατηγική μπορεί και να γυρίσεις από τις διακοπές με μερικά κιλά λιγότερα.
menshealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...