Τρίτη 3 Μαΐου 2011

6 τροφές που κάνουν την επιδερμίδα μας να λάμπει!

Αν δεν πιστεύεις ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, συμπεριέλαβε στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές και δες πόσο ανανεωμένη μπορεί να δείχνεις, ξοδεύοντας ελάχιστα ευρώ.

Λεμόνι+ ακτινίδιο για αποτοξίνωση του οργανισμού
Πολλοί πιστεύουν ότι τα πορτοκάλια είναι τα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνη C. Κι όμως! “Ένα μπολ καθαρισμένα ακτινίδια περιέχει σχεδόν την διπλάσια ποσότητα σε βιταμίνη C σε σχέση με την αντίστοιχη ποσότητα σε πορτοκάλια”, λέει η Lisa Drayer, συγγραφέας του βιβλίου “The Beauty Diet”. Και συνεχίζει: “η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων”. Πέραν αυτού, όμως, και τα λεμόνια βοηθούν στο να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό.
 
Ginger για τα πρησμένα μάτια
“Αν έχεις έντονα πρηξίματα και σακούλες κάτω από τα μάτια, αρκεί να συμπεριλάβεις στο διατροφολόγιό σου το ginger”, συμβουλεύει η Allison Tannis, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Feed Your Skin, Starve Your Wrinkles”. Δεν έχει μόνο υπέροχη spicy γεύση (θα το λατρέψεις, ειδικά αν σου αρέσουν οι καυτερές τροφές) αλλά έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Σε αυτή την περίπτωση, όταν πάσχεις από ψωρίαση ή ακμή το ginger μπορεί να κάνει θαύματα, δεδομένου ότι οι τελευταίες παθήσεις αποτελούν δείγμα φλεγμονής.
 
Papaya για λάμψη
Τα εξωτικά φρούτα όπως η papaya δίνουν την εντύπωση ότι μόλις γύρισες από διακοπές, αφού κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει λαμπερή & fresh. Η καροτίνη και η βιταμίνη C που περιέχει έχουν έντονη αντιρυτιδική δράση. Μια εβδομάδα, λοιπόν, διακοπών σε ένα εξωτικό μέρος και θα διώξεις από το μυαλό σου το botox.
 
Στρείδια+ οστρακοειδή για να σταματήσεις τον χρόνο
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο σολομός είναι πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και ότι η κατανάλωσή του βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Σε ότι έχει να κάνει, όμως, με τροφές που δρουν κατά των ρυτίδων και μας προσφέρουν όμορφη επιδερμίδα, τα στρείδια είναι η λύση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο που μας χαρίζει σφριγηλότητα και λάμψη, ενώ σε συνδυασμό με την αφροδισιακή τους δράση αποτελούν το ιδανικό πιάτο.
 
Κριθαράκι για να μειώσεις τις ρυτίδες
Μπορεί το κριθαράκι να μην είναι πρώτο στη λίστα των διατροφικών μας συνηθειών, αλλά μήπως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει; Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως το κριθαράκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία τα οποία απελευθερώνονται στο αίμα σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης. Με τον τρόπο αυτό, ευνοείται η παραγωγή κολλαγόνου- συστατικό του δέρματος που του προσφέρει σύσφιξη και ελαστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...