Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πώς θα κάψετε 500 θερμίδες σε 40 λεπτά

Είναι η νέα μόδα του γυμναστηρίου: το spinning. Ακόμη και η Τζένιφερ Άνιστον οφείλει την υπέροχη σιλουέτα της σε αυτό. Μάλιστα θεωρείται η πιο έντονη μορφή αεροβικής γυμναστικής, καθώς σε ένα μάθημα spinning μπορείτε να κάψετε περίπου 500 θερμίδες ή και περισσότερες.

Τι είναι

Πρόκειται για διαλειμματική προπόνηση (με εναλλαγές ρυθμού) πάνω σε στατικό ποδήλατο πίστας (διαφέρει από το στατικό ποδήλατο). Η αντίσταση προέρχεται από τον μπροστινό τροχό και είναι ρυθμιζόμενη, υπάρχει φρένο, η σέλα ρυθμίζεται κάθετα και οριζόντια. Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες που ενεργούν κατά την ποδηλασία ενώ η προπόνηση γίνεται πιο αποδοτική όταν χρησιμοποιείτε καρδιοσυχνόμετρο για να μετράτε τους παλμούς σας. Αν ξεπέρασετε τους 150 σταματάτε με το φρένο.
Τι κάνει

Μεγάλες καύσεις λίπους.
Συντελεί στην απώλεια κιλών και στην καλύτερη φυσική κατάσταση μόλις με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.
Γυμνάζει πόδια, χέρια, ώμους, στήθος, κοιλιακούς και την καρδιά, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις,
Βελτιώνει την αντοχή και αυξάνει την αερόβια ικανότητα του οργανισμού.
Ενδυναμώνει τετρακέφαλους, γλουτιαίους, γαστροκνήμια.
Σας διασκεδάζει!

Τι περιλαμβάνει μία προπόνηση

Το spinning είναι μια ολοκληρωμένη αερόβια προπόνηση. Πραγματοποιούνται εντάσεις, ορθοπεταλιές και αυξομείωση της αντίστασης. Ξεκινά με προθέρμανση (αργή ποδηλασία), ενώ στην αποθεραπεία γίνονται διατάσεις πάνω στο ποδήλατο. Το μάθημα διαρκεί μέχρι 40 λεπτά. Καλό είναι να φορέσετε ειδικό κολάν με ενίσχυση, το οποίο φοριέται μέσα από τη φόρμα, για να μη σας ενοχλεί η σέλα.

Το μυστικό

Για να κάνετε spinning δεν πρέπει να έχετε κανένα καρδιαγγειακό πρόβλημα. Επίσης, αν έχετε ορθοπεδικά προβλήματα, ειδικά στη μέση και τα γόνατα καλύτερα να το αποφύγετε. Πρόγραμμα spinning θα βρείτε στα μεγάλα γυμναστήρια.


omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...