Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Ένοχα» τα υποκατάστατα ζάχαρης

Macro photograph of a pile of sugar (saccharose)Image via WikipediaΜια σειρά από προϊόντα που περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης, όπως αναψυκτικά και τσίχλες, δημιουργούν μια λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας στους καταναλωτές, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να βλάψουν την οδοντοστοιχία και παράλληλα να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ είναι μάλλον απίθανο να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Βοστόνης και της Νεβάδα στις ΗΠΑ και του Ελσίνκι στη Φινλανδία, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο British Dental Journal, διαπίστωσαν ότι προϊόντα που διαφημίζονται ως υγιής εναλλακτική λύση, σε σχέση με τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, συχνά περιέχουν οξειδωτικά πρόσθετα, τα οποία μπορεί να διαβρώσουν την αδαμαντίνη των δοντιών.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...