Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Οι 6 επικρατέστεροι μύθοι της δίαιτας

Κατά καιρούς διαβάζουμε και δεχόμαστε διάφορες συμβουλές για το πώς μπορούμε να χάσουμε κιλά εύκολα. Αυτά που μας λένε όμως, τις περισσότερες φορές αποτελούν "Μύθους" και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δες παρακάτω 6 από αυτούς τους "Μύθους" για να ξέρεις και εσύ πού βαδίζεις:

Μύθος 1: Το να τρως το φαγητό της ημέρας σε συγκεκριμένους συνδυασμούς θα σε βοηθήσει να αδυνατήσεις.

Γεγονός: Εβδομήντα χρόνια πριν οι ειδικοί είχαν πει τη συγκεκριμένη ανοησία και εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τα ίδια και σήμερα. Σχεδόν όλα τα φαγητά συνδυάζουν την πρωτεΐνη, με το λίπος και τους υδατάνθρακες. Για παράδειγμα το γάλα περιέχει 20% πρωτεΐνες, 50% λίπος και 30% υδατάνθρακες.

Μύθος 2: Τα γονίδιά σου επηρεάζουν το μεταβολισμό σου και το βάρος σου.

Γεγονός: Μόνο το 25% του σωματικού σου βάρους είναι επηρεασμένο από τα γονίδια σου ενώ το υπόλοιπο είναι αποτέλεσμα της δικής σου διατροφικής συμπεριφοράς. Σε κάθε στιγμή της ζωής σου μπορείς να αλλάξεις το βάρος σου συνδυάζοντας τροφές χαμηλές σε θερμίδες και άσκηση ενώ μπορείς να αυξήσεις το μεταβολισμό σου σε κάθε ηλικία κάνοντας ασκήσεις δύναμης και αντίστασης.

Μύθος 3: Πρέπει να εστιάσεις σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου για να χάσεις βάρος.

Γεγονός:  Αντιθέτως, για να καταφέρεις να αποκτήσεις πιο αδύνατα πόδια ή πιο επίπεδο στομάχι, αν επικεντρώνεται σε εκείνα τα σημεία το πάχος σου, πρέπει να αυξήσεις το μυικό σου ιστό σε όλο το σώμα. Γυμνάζοντας όλους τους μύες σου, αυξάνεις το μεταβολισμό σου. Αυξάνοντας λοιπόν το μεταβολισμό σου και προσέχοντας τη διατροφή σου θα αρχίσεις να βλέπεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται.

Μύθος 4: Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική.

Γεγονός: Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι οποιαδήποτε ώρα εσύ θέλεις. Θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα ότι ώρα κι αν γυμναστείς. Το πιο σημαντικό είναι να ασκείσαι συχνά. Έρευνες έχουν δείξει πως είναι πιο εύκολο να υιοθετήσεις μία πιο συχνή άσκηση αν την κάνεις το πρωί και αυτό συμβαίνει διότι μία απογευματινή προπόνηση εύκολα μπορεί να αναβληθεί για την επόμενη μέρα.

Μύθος 5: Το σώμα σου δε θα κάψει λίπος παρά μόνο αν ασκηθείς για πάνω από 20 λεπτά.

Γεγονός: Κάθε στιγμή, είτε γυμνάζεσαι είτε όχι, καις λίπος. Για να κάψεις, όμως, μεγαλύτερη ποσότητα λίπους πρέπει να γυμναστείς όσο περισσότερο μπορείς. Είτε γυμναστείς 20 λεπτά είτε 30 λεπτά, θα χάσεις λίπος. Απλά, η 30λεπτη άσκηση σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο.

Μύθος 6: Πριν από μία εμφάνιση το καλύτερο είναι να μη φας τίποτα.

Γεγονός: Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό το πλάνο καθώς με τη δικαιολογία ότι δεν έχεις φάει τίποτα όλη μέρα, θα φας όσο περισσότερο μπορείς εκεί που θα πας. Αν θέλεις να κάνεις μία εντυπωσιακή εμφάνιση, κόψε μερικές θερμίδες από όλα σου τα γεύματα για μερικές μέρες πριν και θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, αύξησε την άσκησή σου πριν την εμφάνισή σου.

Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...