Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Είστε έτοιμοι να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα γρήγορα και... ανώδυνα;

Αφήστε επιτέλους κάτω το κατσικάκι (αυτό που έχει απομείνει και επιμένετε να καταναλώσετε γιατί «ε, κρίμα είναι») και ξεχάστε τις ευφάνταστες ιδέες του τύπου «ας χρησιμοποιήσω τα πασχαλινά υπολείμματα να φτιάξω μία πίτα».
Έφτασε η ώρα να χάσουμε τα κιλά που καταφέραμε μετά κόπων και βασάνων (δηλαδή με ό,τι εμφανίστηκε μπροστά μας) να αποκομίσουμε για να θυμόμαστε ότι και το φετινό Πάσχα, μας άφησε… κατάλοιπα. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να πειστείτε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε διατροφή, αποτοξίνωση, δίαιτα και υγιεινό τρόπο ζωής (ναι, όλα μαζί) τότε απλά σκεφτείτε ότι ο καιρός της παραλίας πλησιάζει. Πειστήκατε; Ξεκινάμε λοιπόν.

Το νερό, νεράκι

Το πολύτιμο (και ανέξοδο αυτό) στοιχείο, το νερό είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός μας από δω και στο εξής. Τα οφέλη πολλά: έχουμε αίσθηση πληρότητας , άρα δεν τρώμε κάθε τρεις και λίγο, ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και τον ξεπλένουμε από τις τοξίνες…του παρελθόντος. Ξεχνάμε αλκοόλ, αναψυκτικά και συμβιβαζόμαστε με νερό (με μέντα, με αγγούρι, έτσι για τη γεύση), πράσινο τσάι (το αποτοξινοτικό) και καφέ.

Ολικής άλεσης...τώρα πια

Στροφή στα προϊόντα ολικής αλέσεως. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει «χορτάτος» για περισσότερη ώρα, εμποδίζουν τις εξάρσεις ινσουλίνης, που ενεργοποιούν την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και είναι διαθέσιμα σε τεράστια ποικιλία, που μπορούμε να επιλέξουμε, χωρίς να πεινάσουμε.

Φρούτα και λαχανικά στο maximum

Ευτυχώς στην Ελλάδα, καλοκαίρι σημαίνει ένα πράγμα: αφθονία σε φρούτα και λαχανικά. Γεύσεις γλυκές, ξινές, πικρές, αλμυρές αλλά κυρίως ….απολαυστικές και διαιτητικές είναι στη διάθεση όλων μας. Άρα δικαιολογίες δε χωρούν. Αντικαθιστούμε τα πασχαλινά σνακ (κουλούρια, τσουρέκια και σοκολατένια αβγά) με φράουλες, μπανάνες, μήλα, αχλάδια, καρπούζια και ό,τι άλλο προτιμάμε και σύντομα θα δούμε το καλλίγραμμο σώμα μας να επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Υγιή λιπαρά

Επειδή το Πάσχα χορτάσαμε όλοι από κρέας και λιπαρά, η λογική (και το στομάχι) λέει ότι πλέον θα αναζητήσουμε αλλού διατροφικά λίπη. Εδώ έρχονται τα «καλά λιπαρά», με απλά λόγια, τα Ω3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε αφθονία στα ψάρια. Ιδανικές πηγές τροφής, που συμβάλουν στο κάψιμο του λίπους.

Ξεχνάμε τους υδατάνθρακες, που «αποθηκεύουν λίπος (αυτό που προσπαθούμε να κάψουμε τώρα) και στέφουμε την προσοχή μας σε υγιεινές σαλάτες με ψάρια και αν κάποιοι επιμένετε στην κρεατοφαγία, ένα στήθος κοτόπουλο θα σας ικανοποιήσει. Στοχεύουμε στην κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών, όπως είναι τα ψάρια, το στήθος του κοτόπουλου ή το τοφού, αν είναι δυνατόν σε κάθε γεύμα. Οι άπαχες πρωτεΐνες, όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό, αλλά δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού για αρκετή ώρα αφού καταναλωθούν.

Βότανα, ο κρυφός σύμμαχος

Τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά (ειδικά τα καυτερά, όπως είναι το πιπέρι καγιέν) και τα βότανα παντός είδους δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό, μετατρέποντας το αυτόματα σε μία πανδαισία γεύσεων. «Φορτώνουμε» τα γεύματά μας με καρυκεύματα και θα αισθανθούμε αμέσως πλήρως ικανοποιημένοι. Επιπλέον, μη ξεχνάτε πως τα μπαχαρικά ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό και συμβάλλουν στην γρηγορότερη καύση των θερμίδων.

Γιαούρτι το ελληνικό

Το παραδοσιακό, με τα χαμηλά λιπαρά (προσοχή όχι το πλήρες) γιαούρτι μπορεί να γίνει ο γευστικός μας σύμμαχος στο κάψιμο των θερμίδων. Με εξαιρετική θρεπτική αξία, συμβάλλει στη μείωση του συνολικού λίπους του σώματος, ειδικότερα δε, του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιακή περιοχή.

Σκέτο, με μία κουταλιά μέλι, με ξηρούς καρπούς ή ακόμα και παγωμένο για μεγαλύτερη απόλαυση, αποτελεί ένα μοναδικό σνακ. Εναλλακτικά, μπορούμε να το απολαύσουμε με βρασμένο ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.

Τα απαγορευμένα

Για να μπορέσουμε βέβαια να χάσουμε αυτά τα κιλά, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Με απλά λόγια, πρέπει να ξεχάσουμε αλκοόλ, ζάχαρη και έτοιμα φαγητά. Κακά τα ψέματα, η αλήθεια είναι ότι κανείς ποτέ δεν κατάφερε να αδυνατίσει καταναλώνοντας επεξεργασμένες τροφές με λιπαρές ουσίες και υψηλή θερμιδική αξία.

Εάν λοιπόν, θέλουμε να φορέσουμε τα …περυσινά καλοκαιρινά μας ρούχα καλό θα ήταν να αποστασιοποιηθούμε από τους πειρασμούς. Αυτό ισχύει φυσικά και για τις σάλτσες, που περίτεχνα ρίχνουμε πάνω από τα φαγητά και τις σαλάτες, για…νοστιμιά.

Πόσο μεγάλο είναι το πιάτο;

Το βασανιστικό ερώτημα του «πιάτου» πρέπει επιτέλους να βρει λύση. Ξεχνάμε τις γαβάθες και τα πιάτα με τις μαμαδίστικες μερίδες. Μία φυσιολογική μερίδα φαγητό, σε ένα κανονικό πιάτο, το οποίο καλό θα ήταν να αποφύγουμε να ξαναγεμίσουμε, είναι ό,τι πρέπει για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να χάσει κιλά. Στην περίπτωση δε, που αυτό είναι αδύνατο, μπορούμε εναλλακτικά να ξαναγεμίσουμε το πιάτο μας με λαχνικά.

Γυμναστική με όρεξη

Τρεις φορές την εβδομάδα με όρεξη και διάθεση θα μας προσφέρουν σίγουρη απώλεια κιλών. Αυτό το λένε οι ειδικοί. Εμείς πάλι, προτείνουμε δραστηριότητες εκτός γυμναστηρίου. Ο καιρός το επιτρέπει, οι φίλοι μπορούν να μας ξεσηκώσουν, τα αθλητικά περιμένουν καρτερικά στην παπουτσοθήκη, άρα τι μένει; Η απόφαση, που μπορεί να φαντάζει μεγάλη αλλά, ας το παραδεχτούμε επιτέλους, δεν είναι.

Η καλύτερη πρόταση δε, είναι να κατακλύσουμε τις θάλασσες (ναι, ακόμα και με τα επιπλέον κιλά, δεν είναι ώρα για ντροπές). Η άσκηση στη θάλασσα είναι ιδανικός τρόπος εκγύμνασης και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και εκθαμβωτικά.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...