Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τι να μην ξεχνάς για να… ξεχάσεις τα κιλά!

Αν θέλετε να χάσετε κιλά υπάρχουν 4 πολύ σημαντικοί σύμμαχοί σας που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι… και πολύ απολαυστικοί και απαραίτητοι σε μια ισορροπημένη δίαιτα.

Τα λαχανικά στο ψυγείο

Έχετε πάντα στο ψυγείο σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ντομάτες, αγγούρια και πράσινα λαχανικά, ακτινίδια, βερίκοκα και ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε όταν πεινάτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια φρουτοσαλάτα ή μια σαλάτα για να χορτάσετε με ελάχιστες θερμίδες, χωρίς ενοχές και αποκομίζοντας πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που σας βοηθούν στο αδυνάτισμα. Υπάρχουν πολλές ιδέες για γρήγορα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε με φρούτα και λαχανικά, όπως γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με μέλι, μήλο με κανέλα ή απίθανους χυμούς φρούτων και γιατί όχι λαχανικών.

Το νερό

Μην ξεχνάτε το νερό ιδιαίτερα αν κάνετε δίαιτα και μην το αντικαθιστάτε με ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ιδιαίτερα με τη ζέστη πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε ημέρα καθώς με την αυξημένη εφίδρωση χάνετε πολύτιμες ποσότητες. Μια ακόμη ιδέα: βάλτε μια φέτα λεμόνι ή μερικές σταγόνες λεμονιού και απολαύστε ένα ποτήρι νερό ώστε να πάρετε και λίγη βιταμίνη C.

Το πρωινό

Μία συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσετε είναι το πρωινό. Αν τρώτε ένα καλό πρωινό θα αποφύγετε το άσκοπο τσιμπολόγημα μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η ώρα του μεσημεριανού. Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει ότι ένα καλό πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε και να διατηρηθούμε στα κιλά μας. Στο κάτω - κάτω δεν σας προτείνουμε να στερηθείτε κάτι, απεναντίας αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί κάθε άλλο παρά στερητικό είναι: Συμβουλεύουν να μην παραλείπετε το πρωινό.

Τα μυρωδικά

Αν η δίαιτα σας φαίνεται άνοστη υπάρχει ένας τρόπος να τη νοστιμίσετε χωρίς να πάρετε κιλά. Τα μυρωδικά (γαρίφαλο, θυμάρι, βασιλικός κτλ) δίνουν άρωμα και βελτιώνουν τη γεύση του φαγητού σας, χωρίς να προσθέτουν θερμίδες. Εξάλλου αν περιορίσετε το αλάτι και ενισχύσετε τις συνταγές σας με μυρωδικά θα αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη και για την υγεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...