Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Χαλάστε τη δίαιτα του καλοκαιριού χωρίς να πάρετε γραμμάριο!

Αυτά τα λίγα παραπανίσια κιλά που προσπαθείτε να διώξετε, αλλά έχουν μετοικήσει στο σώμα σας λες και έχουν δώσει … μαζί του όρκους αιώνιας αγάπης.

Και όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι εξορμήσεις στην πλαζ γίνονται όλο και συχνότερες, τόσο πιο πολύ απογοητεύεστε. Μπορεί το καλοκαίρι να προστάζει κορμί «λαμπάδα», αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε και άνθρωποι… Πως θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε πως υπάρχει τρόπος να «σπάσετε» τη δίαιτά σας χωρίς να παχύνετε;
 
Κάψτε τα
 
Το απαγορευμένο burger σας «κλείνει το μάτι» και η ατασθαλία θεωρείται πλέον δεδομένη. Ξέρετε, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αδυνατίσει κανείς. Το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο. Αυτό σημαίνει πως αν προσλάβετε από τη διατροφής σας λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτές που καταναλώνετε στη μέρα μέσω της φυσικής δραστηριότητας, προοδευτικά θα έρθει και η απώλεια κιλών.
 
Φυσικά, ακόμη και αν βρίσκεστε σε αρνητικό ισοζύγιο, δεν μπορείτε να τρώτε junk food καθημερινά. Τόσο η υγεία, όσο η σύσταση του σώματος επηρεάζονται και από την ποιότητα της διατροφής.
 
Όμως οι παρασπονδίες είναι στο πρόγραμμα. Έτσι, όταν υποπέσετε σε κάποιο διατροφικό πειρασμό ασκηθείτε περισσότερο. Το αποτέλεσμα θα είναι να φέρετε σε ισορροπία την «τραμπάλα» του οργανισμού και ουσιαστικά να «εξουδετερώσετε» τις extra θερμίδες που φάγατε.
 
Το καλοκαίρι άλλωστε είναι από τις εποχές που ενδείκνυται ιδιαίτερα για άσκηση. Κολυμπήστε, παίξτε ρακέτες, καταπιαστείτε με θαλάσσια σπορ και η ζυγαριά θα σας ανταμείψει!
 
Αντικαταστήστε
 
Γιατί να μην απολαύσετε το αγαπημένο σας φαγητό με λιγότερες θερμίδες; Η βιομηχανία τροφίμων έχει προνοήσει και τα περισσότερα τρόφιμα βρίσκονται πλέον στα ράφια του supermarket στις light εκδοχές τους. Προσοχή! Το ότι ένα τρόφιμο είναι light δεν σημαίνει πως δεν έχει θερμίδες.
 
Η αντικατάσταση των προϊόντων με τα αντίστοιχα light σημαίνει πως θα μειώσετε το ενεργειακό κόστος της δίαιτας, αφού περιέχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα πλήρη. Βάλτε τα λοιπόν σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και κάντε τα σύμμαχο για ένα γευστικό αδυνάτισμα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι γλυκαντικές ύλες που περιέχονται σε πολλά από αυτά έχουν αποδειχτεί απόλυτα ασφαλείς!
 
Πηγή: nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...