Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Διαβάστε την δίαιτα της Victoria Beckham που βελτιώνει την ενέργεια και τη μνήμη!

Μία από τις πιο δημοφιλής δίαιτα της χρονιάς, με φανατική οπαδό τη Victoria Beckham, η αλκαλική δίαιτα υπόσχεται να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και μνήμης, να εξαλείψει τους πονοκεφάλους, το φούσκωμα, τους πόνους στους μύες και την αϋπνία.

English: LG Mobile Phone Touch Event Hosted By...
 Victoria Beckham (Photo credit: Wikipedia)
Τι είναι η αλκαλική δίαιτα

Το «Honestly Healthy Alkaline Programme» έχει συσταθεί από τη διατροφική θεραπεύτρια, Vicki Edgson και τη σεφ οργανικής διατροφής, Natasha Corrett, η οποία είναι και θετή αδερφή της Sienna Miller. Βασική αρχή της δίαιτας είναι η  κατανάλωση κυρίως αλκαλικών τροφών, προκειμένου να διατηρηθεί το pH του σώματος μεταξύ 7,35 και 7,45. Ο απώτερος στόχος είναι η κατανάλωση 80% αλκαλικών τροφών και 20% όξινων.

Για να μάθεις ποιο είναι το pH του οργανισμού σου, θα πρέπει να κάνεις εξέταση ούρων. Επίσης, σε αυτή τη δίαιτα δεν πρέπει να προσέχεις μόνο τι τρως αλλά και πως το μαγειρεύεις, αφού για παράδειγμα το ωμό σπανάκι ανήκει στις αλκαλικές τροφές, ενώ μόλις μαγειρευτεί στις όξινες.

Ποιος είναι ο γενικός κανόνας για τις αλκαλικές και όξινες τροφές

Σχεδόν όλα τα τρόφιμα που τρώμε, αφού γίνει η πέψη, διασπώνται σε όξινη ή αλκαλική βάση. Συγκεκριμένα:

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ρίζες, ξηροί καρποί και όσπρια θεωρούνται καλά. Σύκα, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, λάιμ, μάραθος, μπρόκολο, αγκινάρες, σπαράγγια, παντζάρια, λάχανο, σπανάκι, νεροκάρδαμο και κουνουπίδι θεωρούνται πιο αλκαλικά.
 Ζυμαρικά, σιτάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, ψάρια και οστρακοειδή, καφές, τσάι, ζάχαρη, αναψυκτικά και αλκοόλ είναι εκτός δίαιτας.
Ποια είναι τα οφέλη, εκτός από την απώλεια βάρους

Υπάρχουν κάποιοι τολμηροί ισχυρισμοί που θέλουν τη μείωση των όξινων τροφίμων και την προσκόλληση σε μία αλκαλική διατροφή να βοηθούν σε μια σειρά από προβλήματα, όπως αρθρίτιδα, διαβήτης και καρκίνος, καθώς κι επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Οι αλκαλικές τροφές διασπώνται πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να απορροφώνται καλύτερα οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Επιπλέον, οι καρποί και οι σπόροι που αποτελούν μέρος της δίαιτας, είναι πλούσια στα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Πώς θα την ακολουθήσεις

Μείνε στον κανόνα 80/20. Τα καθημερινά σου γεύματα θα πρέπει να αποτελούνται κυρίως από λαχανικά και μια μικρή ποσότητα δημητριακών και πρωτεΐνης. Επίσης, στο βιβλίο μαγειρικής «Honestly Healthy», το οποίο έχει ενθουσιάσει τη Victoria Beckham, θα βρεις πολλές συνταγές με βάση την αλκαλική δίαιτα.

http://joytv.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...