Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δίαιτα με... μανιτάρια κάνουν πλέον οι διάσημοι - Θα τη δοκιμάζατε;

Μεταξύ άλλων, η εν λόγω δίαιτα υπόσχεται ότι θα χάσετε πόντους μόνο από την περιφέρεια και όχι από το στήθος!

Kelly Osbourne
Kelly Osbourne (Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer)
Η σχέση των ανθρώπων με τα μανιτάρια βρίσκεται στα δύο άκρα: ή θα τα λατρεύουν ή θα τα απεχθάνονται. Και δεδομένου ότι ο μισός πληθυσμός θα αηδιάσει στην ιδέα του ότι πρέπει να φάει ένα πιάτο με porcini, μοιάζει μάλλον απίθανο μια δίαιτα που το έχει στο καθημερινό της μενού να έχει επιτυχία.

Και όμως το M Plan - ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με βάση τα μανιτάρια - είναι η πιο νέα δίαιτα των διασήμων! Η Kelly Osbourne ισχυρίζεται ότι έχει κατέβει πολλά νούμερα στα ρούχα της χάρη σε αυτή, το ίδιο και η Katy Perry. Λέγεται ότι αφαιρεί εκατοστά από τους γοφούς, τους μηρούς και τη μέση - χωρίς όμως να «πειράζει» το μέγεθος του στήθους σας!

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το πρόγραμμα είναι απλό. Για 14 μέρες, αντικαθιστάτε ένα γεύμα την ημέρα με μανιτάρια. Είναι προτιμότερο, αλλά όχι απαραίτητο, να τα τρώτε ωμά, καθώς αυτό προσφέρει τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες στις λιγότερο θερμίδες.

English: Katy Perry at the 2011 Logie Awards
 Katy Perry  (Photo credit: Wikipedia)
Το γιατί τα μανιτάρια καταφέρνουν να κάνουν αυτό το… μαγικό είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Οι θιασώτες της δίαιτας αυτής αναφέρουν ότι οφείλεται στο χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη, οπότε και αφομοιώνονται αργά και απελευθερώνουν ενέργεια με τρόπο ομοιόμορφο, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Είναι, επίσης, πιο χορταστικά από ότι άλλα λαχανικά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, οι οποίες, επίσης, ενεργοποιούν το πεπτικό σύστημα.

Ακόμα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, σίδηρο και ψευδάργυρο, τα οποία ενισχύουν τα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά.

Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι οι ειδικοί. «Μπορεί να χάσετε βάρος με αυτή τη δίαιτα, διότι αντικαθιστάτε ένα γεύμα υψηλής θερμιδικής αξίας με ένα χαμηλής», δήλωσε η Janine Fahri από την Κλινική NutriLife του Λονδίνου. «Δεν πιστεύω ότι ένα συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί να στοχεύει μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματος για απώλεια βάρους», συνέχισε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...