Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πάτε διακοπές; Ετοιμαστείτε να πάρετε 4 κιλά!

Μέσα σε δύο εβδομάδες μπορεί να πάρετε κιλά που θα τα «κουβαλάτε» για ένα μήνα – τουλάχιστον!


Οι περισσότεροι από μας προσπαθούν (χαλαρά) να χάσουν μερικά κιλά πριν φορέσουν το μαγιό τους και βγουν στην παραλία, προκειμένου να νιώθουν καλά με το σώμα τους.

Αλλά μόλις βρεθούμε στην παραλία και δούμε μπροστά μας ένα παγωτό ή κάποια άλλη λιχουδιά, βάζουμε τη δίαιτα στην άκρη και δε διστάζουμε να δώσουμε μερικές θερμίδες επιπλέον στον οργανισμό μας...

Σχεδόν το 80% των ανθρώπων παίρνει κιλά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και όταν επιστρέψει σπίτι του και ανεβεί στη ζυγαριά θα τη δει να γράφει τουλάχιστον 4 κιλά παραπάνω από το νούμερο που έλεγε πριν την... απόδραση. Και κάπου εκεί είναι που όλοι μπαίνουν – για ακόμα μια φορά – σε δίαιτα!

Μόνο ένα 4% των Βρετανών με εξαιρετικά μεγάλη αυτοσυγκράτηση λέει ότι προσέχει τι τρώει στις διακοπές, και παρόλο που το 93% προτιμά την τοπική κουζίνα του μέρους που επισκέπτεται, δεν εξετάζει τη θερμιδική και θρεπτική αξία του περιεχομένου του πιάτου του.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών εξομολογήθηκαν ότι «αμάρτησαν» και έφαγαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, μεγάλες μπριζόλες, μουσακά, πίτσα, ακόμα και πάπια Πεκίνου χωρίς να σκεφτούν τίποτα παραπάνω, με αποτέλεσμα το 79% να στριμωχτεί στα ρούχα του!

Αλλά περισσότερο από την Κίνα ή την Ιταλία, η Αμερική αποδεικνύεται το πιο... παχυντικό μέρος για διακοπές, με τους επισκέπτες της να επιστρέφουν σπίτι τους με περίπου 4 κιλά επιπλέον μετά από δύο εβδομάδες διακοπών και αυτό εξαιτίας των μεγάλων μερίδων που σερβίρουν τα εστιατόρια της χώρας και τους πεντανόστιμους μπουφέδες των ξενοδοχείων. Και μετά θα κάνει περίπου ένα μήνα να επανέλθει!

Δεύτερη στη λίστα με τις χώρες που «προσθέτουν» κιλά στους τουρίστες της είναι η Καραϊβική, με υπερπολυτελή θέρετρα που τα παρέχουν όλα και από όπου στην καλύτερη περίπτωση κάποιος θα φύγει με μόλις 3,5 κιλά επιπλέον!

Η Γαλλία και η Ιταλία, με τα κρασιά, τα τυριά, τις κρεμώδεις σάλτσες και τα ζυμαρικά τους βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με τους λάτρεις της Γαλλίας να παίρνουν 3,4 κιλά στις διακοπές τους στη χώρα και τους Ιταλόφιλους γύρω στα 3.

Οι μελέτες του Becel pro-activ και της Obesimed θεωρούν ότι οι μεγαλύτερες μερίδες είναι υπαίτιες για την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και η γενικότερη διάθεση για χαλάρωση και ανεμελιά.

Η Tanya Footman, διευθύντρια διατροφής και υγείας στην Becel pro-activ είπε στο περιοδικό Waitrose: «Είναι απίστευτο πόσο σκληρά παλεύει κάποιος για να χάσει πριν πάει διακοπές και μόλις πάει δεν τον ενδιαφέρει τίποτα και τρώει τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...