Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τελικά...ναι! Ο γάμος προσθέτει...κιλά!


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο γάμος, ακόμη και στα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι μια από τις κυριότερες αιτίες που ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει επικίνδυνα!

Συγκεκριμένα, οι μελετητές εξέτασαν τη συμπεριφορά 6.949 ατόμων και διεξήγαγαν έρευνα που διήρκεσε αρκετά χρόνια, ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι λίγα χρόνια γάμου είναι αρκετά, για να διπλασιαστούν οι πιθανότητες να γίνει κανείς παχύσαρκος σε σχέση με έναν ανύπαντρο συνομήλικό του.

Προσπαθώντας να προσδιορίσουν πώς μια ερωτική σχέση επηρεάζει την αύξηση του σωματικού βάρους, όμως, διαπίστωσαν ότι αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν παχυσαρκία διατρέχουν και οι νέοι άνθρωποι που συζούν με τους συντρόφους τους.

Στο 63% αυξημένες πιθανότητες για την ανάπτυξη παχυσαρκίας, επίσης, ανέρχεται το ποσοστό που θέλει τις ανύπαντρες γυναίκες να συζούν για πάνω από μια πενταετία με τον σύντροφό τους και, όπως έδειξε η έρευνα οι θερμίδες «απειλούν» μόνο το γυναικείο πληθυσμό, καθώς στους άντρες δε σημειώθηκε καμία αύξηση στο βάρος τους κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έγκειται στο γεγονός ότι το γεύμα γίνεται πιο σημαντικό για τους παντρεμένους από ό, τι ήταν, όταν οι ίδιοι άνθρωποι ζούσαν μόνοι τους.

Ακόμη, όταν κάποιος έχει μια σταθερή σχέση αισθάνεται ότι έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του συντρόφου του για αυτό που είναι και ενδεχομένως, αρχίζει να παραμελεί τον εαυτό του και να παίρνει βάρος. Είναι αυτό που λέμε έχει δέσει το γάιδαρό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...