Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε 5 κιλά σε 4 μέρες τρώγοντας ... πατάτες!

Το κίνημα των ημερών είναι ένα! Η πατάτα... Τι θα έλεγες να αξιοποιήσεις την φθηνή και αγαπημένη σου πατάτα για να χάσεις 5 κιλά; Βρήκαμε τη detox πατάτας που πρέπει να κάνεις μόνο για 4 ημέρες και υπόσχεται να σε απαλλάξει από 5 κιλά σε χρόνο μηδέν.

Πώς ακριβώς μπορείς να την ακολουθήσεις; Τι περιλαμβάνει; Ποια είναι η γνώμη του διαιτολόγου για αυτή; Μάθε τα πάντα εδώ!


OI ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Δεν έχει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και πολύπλοκο. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να υπολογίσεις 1,5 κιλό πατάτες τη μέρα που θα τις μοιράσεις σε 6 μερίδες. Από εκεί και πέρα, φρόντισε να ακολουθήσεις τους κανόνες που ακολουθούν.


 Extra Tips για να είσαι σίγουρη...
- Διάλεξε βιολογικές πατάτες, μικρές σε μέγεθος αλλά πυκνές και βαριές για το μέγεθός τους. Απόφυγε πατάτες με πράσινο ή σκούρο καφέ χρώμα.

- Μπορείς να τις βράσεις, να τις ψήσεις να τις βάλεις στον αποχυμωτή αλλά όχι να τις τηγανίσεις.

- Πρόσθεσε αρωματικά βότανα, όπως κρεμμυδάκια φρέσκα, μέντα, ρίγανη, δενδρολίβανο, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι, κύμινο, σκόρδο.

- Χρησιμοποίησε νερό, χυμό από πατάτα ή κάποιο τσάι για να φτιάξεις πουρέ, αλλά όχι γάλα ή κρέμα γάλακτος.

- Κατανάλωσε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα. Η φλούδα περιέχει πάνω από το 75% των μικροθρεπτικών συστατικών της πατάτας.

- Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νερού και τσαγιού. Ο καφές δεν απαγορεύεται, αλλά φρόντισε να μην το παρακάνεις με τη ζάχαρη. Χρησιμοποίησε τη φλόυδα της πατάτας για να φτιάξεις τσάι.

- Την τελευταία ημέρα της αποτοξίνωσης πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά στο πρόγραμμά σου, ώστε να μπορέσεις να επιστρέψεις στο καθημερινό σου μενού ομαλά.

- Ακολούθησε τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής στη συνέχεια για να μην πάρεις πίσω τα κιλά.

Τι να προσέξεις!

-Είναι σημαντικό να πίνεις μεγάλες ποσότητες υγρών.

-Απόφυγε την έντονη φυσική δραστηριότητα. Μπορείς να κάνεις ελαφριάς μορφής yoga, λίγο περπάτημα ή και διατάσεις, ώστε να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου. Μετά τη δίαιτα μπορείς να συνεχίσεις το προηγούμενο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

-Έγκυες γυναίκες και παιδιά δεν προτείνεται να ακολουθήσουν τη δίαιτα αυτή.

-Συμβουλέψου τον γιατρό ή το διαιτολόγο σου πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα, ειδικά αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...