Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Αντιρυτιδική πίτσα

Ένας διατροφολόγος από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης έχει τη δική του πρόταση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Δημιούργησε μια πίτσα που μπορεί, κατά τα λεγόμενά του, να αναστείλει τη διαδικασία της γήρανσης, δημιουργώντας αναστάτωση στην ιταλική κοινωνία. Τη φόρμουλα για την συγκεκριμένη πίτσα εμπνεύστηκε ο Eygenio Luigi Lorio σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ρεστοράν «La Fabbrica dei Sapori», Cosimo Mogavero. Το δημιούργημά τους προκάλεσε δημόσια αντιπαράθεση με αρκετούς ανθρώπους να την κριτικάρουν ως βεβήλωση του εθνικού τους φαγητού. Η αλήθεια είναι ότι η «primoula» πίτσα, όπως ονομάζεται, περιέχει τρεις φορές περισσότερες ίνες από την κλασική πίτσα και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ είναι φτιαγμένη από αλεύρι ολικής αλέσεως. Περιέχει συστατικά όπως ντομάτες, σκόρδο, φρέσκο κολοκύθι, βασιλικό, μανιτάρια, καρότα και σπανάκι, που έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες και καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...