Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Κάψτε θερμίδες στον κυβερνοχώρο

Αμα βλέπεις τηλεόραση παχαίνεις, η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια «χτυπάνε» αριθμούς που συνήθως βλέπεις ως τελικές ταχύτητες στις Φεράρι και τις Πόρσε και η οικογενειακή γαλήνη πάει περίπατο διότι κάθε μέλος της φαμίλιας έχει διαφορετική άποψη για το ποιο κανάλι θα πρέπει να επιλεγεί.
Αν έχεις παιχνιδοκονσόλα δεν εξασφαλίζεις οικογενειακή γαλήνη, αλλά όλο και κάτι θα μπορεί να γίνει με τα παραπανίσια κιλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος.
Την εβδομάδα που πέρασε η Microsoft παρουσίασε το Kinect, μια νέα προσέγγιση στον χειρισμό της δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας Xbox. Ξεχάστε πια τα χειριστήρια και τους πολύπλοκους συνδυασμούς πλήκτρων που χρειάζονται για να παίξετε· το σώμα σας είναι ταυτόχρονα και χειριστήριο.
Το Kinect είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με αισθητήρες και κάμερες, που σε συνδυασμό με το απαραίτητο λογισμικό αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη, βάσει των οποίων προχωρά η εξέλιξη του παιχνιδιού. Η συσκευή αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του παίκτη, καταργώντας πρακτικά την ανάγκη εισαγωγής κωδικών πρόσβασης και ψευδώνυμων. Εκτός από διάφορες εφαρμογές στην ψυχαγωγία, η τεχνολογία θα μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις στο οικιακό περιβάλλον, αλλά για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα. Το Kinect είναι η επίσημη εμπορική επωνυμία του «προγράμματος Natal» και, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, η Microsoft δηλώνει πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.
Στο μεταξύ τρεις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, η Sony θα ξεκινήσει τη διάθεση ενός χειριστηρίου για το PlayStation3, το οποίο φέρνει στο μυαλό τα χειριστήρια του Wii της Nintendo. Οπως φαίνεται, οι εταιρείες κατασκευής παιχνιδομηχανών έχουν πέσει στη μάχη κατά της... παχυσαρκίας. Για την οικογενειακή γαλήνη όμως προβλέπουν καμιά πρωτοβουλία;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...