Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Γιατί απορρίφθηκε από την UNESCO ο φάκελος της Κρητικής Διατροφής;

Ερώτηση σχετικά με την απόρριψη φακέλου υποψηφιότητας της Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κατέθεσε  στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την Απόρριψη φακέλου υποψηφιότητας της Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή είναι  γνωστό ότι η Κρητική διατροφή αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο μελέτης, και η πλειοψηφία των ερευνών αναδεικνύουν την κρητική κουζίνα ως το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικά υψηλό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.
Επειδή είναι  γνωστό ότι η συνέχεια της Κρητικής Διατροφής, ανά τους αιώνες, δημιούργησε μια παράδοση που αποδεικνύεται σήμερα πολύτιμη μια και η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο όχι μόνο για την κρητική κουζίνα αλλά και για το "θαύμα της κρητικής διατροφής".
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Πιο το σκεπτικό της απόφασης για απόρριψη του  φακέλου υποψηφιότητας Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...