Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

H Ζέτα Μακρυπούλια μιλάει για τα λάθη που έκανε και μέσα σε λίγους μήνες πήρε 10 κιλά


Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά δίαιτα στη ζωή τους. Ωστόσο, μόνο ένας στους δέκα από όσους χάνουν κιλά μπορούν να διατηρήσουν σε σταθερά επίπεδα το σωματικό τους βάρος. Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 8 στους 10 δηλώνει ότι τρώει απαραίτητα πρωινό, το 75% ζυγίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το 62% αναφέρει ότι βλέπει λιγότερο από μιάμιση ώρα την ημέρα τηλεόραση και το 90% ότι ακολουθεί μια μορφή ήπιας άσκησης καθημερινά, συχνότερα το γρήγορο περπάτημα. 



Ποιά λάθη κάνουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 17.50 από το MEGA και η οποία διερευνά τον ρόλο της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του φαγητού που καταναλώνουμε, των ορμονών, του στρες και των παθήσεων που απορυθμίζουν τον μεταβολισμό μας.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία μιλάει για τα λάθη που έκανε και μέσα σε λίγους μήνες πήρε 10 κιλά, αλλά και τη σωστή διατροφή που την βοήθησε να επανέλθει στο φυσιολογικό της βάρος και να το διατηρήσει.


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συνήθως τα λάθη που μας παχαίνουν είναι «μικρά» και καθημερινά και σχετίζονται όχι μόνο με την διατροφή αλλά και με τις συνθήκες υπό τις οποίες τρώμε, τις λάθος αντιλήψεις που έχουμε για τα υγιεινά τρόφιμα καθώς και τις υψηλές προσδοκίες που θέτουμε στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. Επίσης, εξηγούν γιατί ο δείκτης της ζυγαριάς δεν είναι πάντα η σωστή ένδειξη για  το σωματικό μας βάρος, ιδιαίτερα όταν γυμναζόμαστε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...