Image via WikipediaΤα ψάρια συγκαταλέγονται στα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής
λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Το περιεχόμενο των ψαριών σε
θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος,
την εποχή του χρόνου και το είδος του νερού που κατοικούν (αλμυρό ή
γλυκό). Τα ψάρια του γλυκού νερού πέπτονται ευκολότερα από τα θαλασσινά
αν και φαίνεται να έχουν μικρότερη θρεπτική αξία.
Γιατί να τα φάτε;
Τα ψάρια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής
βιολογικής αξίας και ευεργετικών λιπαρών όπως τα ω-3 λιπαρά. Εκτός,
όμως, από ενέργεια τα ψάρια μας προσφέρουν σημαντικά μικροθρεπτικά
συστατικά για να ανταπεξέλθουμε στους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της
καθημερινότητας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ