Το α-Λινολενικό οξύ : Είναι διατροφικώς απαραίτητο στον άνθρωπο, αποτελεί το κύριο συστατικό του λινελαίου, ενώ σε μικρότερα ποσοστά συναντάται στο κραμβέλαιο και στο σογιέλαιο.
Το Είκοσα-πεντα-εν-οϊκό οξύ(ΕPA): Περιέχεται στο σολωμό, στο μπακαλιάρο στις σαρδέλες και στα ιχθυέλαια. Διατροφικώς απαραίτητο.
Και το Εικοσιδυα-έξα-ενοϊκό οξύ: Αποτελεί προϊόν μεταβολισμού του EPA και βρίσκεται κυρίως στα ιχθυέλαια.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ