Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Πως να διατηρήσετε το βάρος σας

   Τα περιττά κιλά αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες αρκετών προβλημάτων υγείας και διαφόρων
επιπλοκών στην λειτουργία του οργανισμού. Η διατήρηση του βάρους εντός των φυσιολογικών ορίων, βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας.
   Η διατήρηση του σωματικού μας βάρους προϋποθέτει τη ριζική τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς μας, δηλαδή την ένταξη κανόνων υγιεινής διατροφής στη ζωή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
   Αυτό που χρειάζεται είναι το χρυσό τρίπτυχο: ισορροπία- μέτρο- ποικιλία.

Ισορροπία: Η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και οι ποσότητες που προσλαμβάνουμε να είναι αυτές που απαιτούνται για την διατήρηση του φυσιολογικού βάρους και για την κάλυψη των αναγκών μας στα διάφορα θρεπτικά συστατικά.

Μέτρο: Κανένα τρόφιμο, μεμονωμένα, δεν παχαίνει ή θεωρείται απαγορευμένο- αρκεί να καταναλώνεται σε σωστή ποσότητα και συχνότητα. Παρομοίως, δεν υπάρχει και κανένα τρόφιμο που καταναλώνοντας το σε αφθονία, μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία. Υπάρχουν τρόφιμα τα οποία παρέχουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) συγκριτικά με κάποια άλλα, αλλά αυτό που οδηγεί σε αύξηση βάρους είναι η πρόσληψη περισσότερης ενέργειας από αυτή που καταναλώνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Καταναλώνοντας όλες τις τροφές με μέτρο, αποφεύγεται το στερητικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει στην επανάκτηση του βάρους. 

Ποικιλία: στην προσπάθεια να συντηρήσουμε την απώλεια βάρους, συμβάλλει και η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας, καθεμιά από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...