Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φρούτα και λαχανικά για αποτοξίνωση

Η άνοιξη είναι εδώ και μαζί της φέρνει και το άγχος για την πρώτη μας εμφάνιση στην παραλία και το γνωστό «πανικό του μπικίνι»...

Δεν χρειάζεται να κάνεις στερητικές δίαιτες που θα εξαντλήσουν τον οργανισμό σου, ούτε γυμναστική 2 φορές την ημέρα. Προσπάθησε να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετό νερό και πολλά φρούτα και λαχανικά που θα σε κάνουν να νιώθεις κάθε μέρα πιο δυνατή και υγιής, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό σου από τα κορεσμένα λίπη.

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα φρούτα και λαχανικά, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αποτοξίνωση με τον πιο απλό (και νόστιμο) τρόπο:

#1 Φράουλα:

Η αγαπημένη μας φράουλα περιέχει βιταμίνες C και Β, σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην  αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού.  Ο χυμός της φράουλας μάλιστα, συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και τον καθαρισμό του αίματος.

#2 Μήλο:

Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε αδιάλυτες ίνες και πηκτίνη, η οποία απορροφά τις τοξίνες και καθαρίζει τα έντερα. Τα μήλα περιέχουν, επίσης, γλουκαρικό οξύ, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει χημικές ουσίες που υπάρχουν σε πολλά «έτοιμα» τρόφιμα.

#3 Ρόδι:

Ρόδι το θαυματουργό! Όχι μόνο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και άπειρες βιταμίνες αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά και συγκεκριμένους τύπους καρκίνων . Επίσης, τα σπόρια του ροδιού έχει βρεθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη, τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο και βοηθούν στην διατήρηση του σωστού βάρους.

#4 Λάχανο:

Βράσε το λάχανο και πιες το ζουμί του για να καθαρίσεις το αίμα και τα νεφρά στο! Επίσης, είναι διουρητικό, γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση των «άχρηστων» ουσιών από τον οργανισμό. Αν δεν θέλεις να πιείς το ζουμί του, απλά απόλαυσέ το σε σαλάτα.Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, θείο και αρσενικό, συστατικά που τονώνουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

#5 Παντζάρι:

Νόστιμο και θρεπτικό, είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι, επίσης, πλούσιο σε φυλλικό οξύ, ίνες και κάλιο. Δοκίμασε να το απολαύσεις ωμό, για να λάβεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία του.

faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...