Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κοιλιακοί εν δράσει: Λίγο πριν τις εξορμήσεις στην παραλία

Ένα σώμα με τέλειους κοιλιακούς είναι το όνειρο όλων μας. Το σημείο αυτό του σώματος μας είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σ’ ότι αφορά την καλή εμφάνιση μας.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε όλες στο μυαλό μας είναι ότι οι κοιλιακοί «φέτες» δεν μπορούν να αποκτηθούν μέσα σε ένα ή δυο μήνες.

Αντίθετα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας γυμναστικής και σωστής διατροφής. Δυστυχώς μετά από μια περίοδο «κατάχρησης» τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται στην κοιλιά. Η

κοιλιακή χώρα αποτελεί για το λίπος τον παράδεισό του. Πάει κατασκηνώνει εκεί και δεν λέει να φύγει. Οι  γυναίκες μάλιστα συγκεντρώνουν πιο πολύ υποδόριο λίπος, το οποίο φεύγει και πιο δύσκολα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ασκήσεις για τους κοιλιακούς δυναμώνουν τους μυς, χωρίς όμως να καίνε το λίπος.


H ενδυνάμωση όμως των μυών έχει ως όφελος τη σταθεροποίηση του κορμού, την αποφυγή φορτίσεων στη μέση, καθώς και τη σωστή στάση του σώματος. O συνδυασμός της αεροβικής άσκησης, της σωστής δίαιτας και των κοιλιακών θα επιφέρει το επιθυμητό αδυνάτισμα στην περιοχή της κοιλιάς.

Ασκήσεις για όλους!

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα εμπρός, ανεβείτε αργά, προσπαθώντας οι παλάμες σας να φτάσουν τα γόνατα, και κατεβείτε αργά.

Λυγίστε το ένα πόδι ώστε να ακουμπά πάνω στο άλλο (σταυροπόδι). Στηρίξτε το χέρι της ίδιας πλευράς στο πάτωμα και το άλλο πίσω από τον αυχένα. Ανεβείτε αργά, στρίβοντας ταυτόχρονα λοξά προς το λυγισμένο πόδι.

Άλλη μία απλή άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς. Ξαπλώστε στο πλάι με τα πόδια λυγισμένα προς την ίδια πλευρά. Στηρίξτε το ένα χέρι στον αυχένα και με το άλλο προσπαθήστε να φτάσετε τη γάμπα, «ξεκολλώντας» ελαφρά την ωμοπλάτη από το έδαφος. H κίνηση είναι μικρή και αποτελεσματική.

Για να σφίξετε τους κάτω κοιλιακούς, στηρίξτε τα χέρια στο δάπεδο, δίπλα από τον κορμό σας. Κρατήστε  τα γόνατα λυγισμένα κοντά στον κορμό και ανασηκώστε λίγο τη λεκάνη σας από το έδαφος (χωρίς να «ξεκολλήσει» η μέση).

Για να γυμνάσετε ταυτόχρονα τους πάνω και τους κάτω κοιλιακούς, ξαπλώστε ανάσκελα, έχοντας την ωμοπλάτη στον αέρα και τη μέση στο πάτωμα. Κρατήστε το ένα γόνατο με τα δύο χέρια κοντά στην κοιλιά και το άλλο πόδι τεντωμένο παράλληλα στο δάπεδο. Κάθε 2 δευτερόλεπτα κάνετε ταυτόχρονη αλλαγή των ποδιών. Αναπνέετε κανονικά σε κάθε αλλαγή.

Για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς είναι απαραίτητο μόλις τελειώσετε τους κοιλιακούς να κάνετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ραχιαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...