Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τι ώρα είναι πιο πιθανό να χαλάσεις τη δίαιτα;

Η 16.12 μ.μ. (τέσσερις και δώδεκα το απόγευμα) προσδιορίστηκε ως η ώρα που είναι πιθανότερο να νιώσεις μια λιγούρα για κάτι γλυκό...

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πως οι μισοί Βρετανοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τη δίαιτα που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα και ο φταίχτης είναι το απογευματινό σνακ.

Νέα έρευνα προσδιόρισε τις 16.12 μ.μ. ως την ώρα της ημέρας που είναι πιθανότερο να χαλάσει κανείς τη δίαιτά του, υποκύπτοντας σε ανθυγιεινές τροφές με τα πατατακια, τα μπισκότα, το κέικ και τη σοκολάτα να έχουν κατανομαστεί ως οι μεγαλύτερες παρασπονδίες.

Αντί όμως να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας για τις παρασπονδίες μας, δείχνουμε άλλους με το δάχτυλό μας.

* Πάνω από το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα κατηγόρησαν το σύντροφό τους ενώ ένας στους δέκα κατηγόρησε τους συναδέλφους του ότι τους “πίεσαν” να φάνε κάτι ανθυγιεινό στο χώρο εργασίας.

* Πάνω από το ένα τέταρτο καταλόγισε την έλλειψη γεύσης στα υγιεινά τους γεύματα ως το λόγο που λαχταρούσαν ένα απογευματινό σνακ και το 36% είπε πως ήταν πιο δύσκολο να αντισταθεί όταν έβλεπε τους άλλους ανθρώπους να κολατσίζουν.

* Οι άντρες, ωστόσο, φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη δύναμη θέλησης όταν έχει να κάνει με τη δίαιτά τους με τα δύο τρίτα (το 69%) να παραμένουν πιστοί στη δίαιτά τους για έναν μήνα, συγκριτικά με το 63% των γυναικών.

Για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολο να τηρήσουν μία δίαιτα και κατανοώντας πως στις 16.12 μ.μ. είναι η ώρα που οι άνθρωποι λαχταρούν γλυκά και ανθυγιεινά σνακ, σημαίνει πως θα μπορούσες να είσαι προετοιμασμένη γι” αυτό ώστε να μην καταστρέψεις το διατροφικό σου πρόγραμμα, λέει η διαιτολόγος Dora Walsh σε μία μελέτη για το Seasonal Berries.

“Σε αυτό το σημείο της ημέρας, το σάκχαρο του αίματος μπορεί να είναι χαμηλό και να σε κάνει να λαχταράς κάτι γλυκό. Μπορείς όμως να προλάβεις την πτώση του τρώγοντας από λίγο και συχνά μέσα στη μέρα και έχοντας μαζί σου έτοιμα υγιεινά σνακ”.

shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...