Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

«Μερίδες: Το μέγεθος …μετράει», στη Χαλκίδα

Πρώτος «σταθμός» του portal διατροφής medNutrition, που τη φετινή σεζόν φέρνει τηνενημέρωση για το μέγεθος της μερίδας κοντά στους κατοίκους άλλων πόλεων της Ελλάδας, ήταν η Χαλκίδα.

Έτσι, το περασμένο σαββατοκύριακο, τουλάχιστον 4.000 ενημερωτικές αφίσες του medNutrition, μοιράστηκαν σε ένα ειδυλλιακό σημείο δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία της Χαλκίδας. Οι αφίσες φτιάχτηκαν για να ενημερώσουν το κοινό, πόσο πρέπει να τρώνε καθημερινά από κάθε κατηγορία τροφίμου. Κι αυτό γιατί, έρευνες δείχνουν ότι τρώμε με «μπούσουλα» τη μερίδα του εστιατορίου, η οποία, τις περισσότερες φορές είναιδιπλάσια ή τριπλάσια από το κανονικό. Μάλιστα, στην αφίσα, για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη, κάθε τροφή αντιστοιχήθηκε με κάποιο αντιμείμενο από την καθημερινή ζωή.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, καρδιολόγος κ. Γεώργιος Βοσκός, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου της Χαλκίδας, κ. Παντελής Κούκος, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΓΕΡΜΑΝΟΥ Νέας Αρτάκης, Κώστας Σπυρόπουλος, που ήταν ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.


Αρκετοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν λίγο παραπάνω χρόνο στο περίπτερο και συμπλήρωσαν ειδικό ερωτηματολόγιο από το οποίο η επιστημονική ομάδα του mednutrition φιλοδοξεί να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο ενημέρωσης του κοινού για το μέγεθος της μερίδας και τα συνηθέστερα λάθη τους. Συνολικά, συμπληρώθηκαν περίπου 300 ερωτηματολόγια.


Μέσα από τη σύντομη συζήτηση με τους περαστικούς, οι διατροφολόγοι διαπίστωσαν τηνανάγκη συστηματικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης γύρω από το θέμα των μερίδων. Παρόλο που το μέγεθος της μερίδας είναι μια πληροφορία που τα περισσότερα τρόφιμα αναγράφουν στην ετικέτα τους, οι μόνοι που φαίνεται να την αναζητούν είναι όσοι ήδη προσέχουν την διατροφή τους και αποφεύγουν τα λιπαρά, και το κάνουν, μόνο στα τρόφιμα που είναι light (με μειωμένα λιπαρά).

Την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο, οι διατροφολόγοι του medNutrition, θα περιμένουν, να ενημερώσουν το κοινό, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια θέρμη στην Κόρινθο (πλησίον Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος) και Κιάτο (πλησίον Alpha Bank).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και τουΟργανισμού Άθλησης Χαλκίδας, με χορηγό την ΦΑΓΕ και την υποστήριξη των:Unilever, Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Ζυμαρικά Barilla Ολικής Αλέσεως, Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, Βoehringer Ιngelheim Pharmaton Vitamigen, Δημητριακά Ολικής Αλέσεως FITNESS® της NESTLÉ®, Ρύζι Uncle Ben’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...