Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ Καταπολεμά αποτελεσματικά την παχυσαρκία

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από παχυσαρκία και πολλοί κλάδοι του τομέα της υγείας έχουν κάνει μελέτες και αναλύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Οι γιατροί απλά συνιστούν μείωση της ποσότητας του φαγητού, οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τρώγοντας τρως τα αισθήματά σου, ενώ οι βελονιστές πιστεύουν ότι κρύβουν τη λύση στο μανίκι τους.

Ο θεραπευτής δεν αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά με τον ίδιο τρόπο καθώς ο βελονισμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο με το ποσοστό επιτυχίας να κυμαίνεται περίπου στο 70%.

Συνήθως εφαρμόζονται δέκα και δεκαπέντε συνεδρίες, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα, διάρκειας είκοσι λεπτών.

Ο αριθμός απώλειας βάρους κυμαίνεται στα τέσσερα με πέντε κιλά το μήνα και αυτοί οι φυσιολογικοί ρυθμοί μηνιαίας απώλειας βάρους, μας επιτρέπουν να έχουμε πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Ο ιατρός βελονιστής εφαρμόζει το βελονισμό επιλέγοντας σημεία που δρουν σε πολλαπλά επίπεδα κατά της παχυσαρκίας, τα οποία είναι:

-Σημεία του βελονισμού στο αυτί, για τον περιορισμό της ορέξεως. Τα σημεία αυτά αντιστοιχούν στις νευρικές απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου και τη ρύθμιση της λειτουργίας του στομάχου.

-Σημεία στην κοιλιακή χώρα, τα οποία διεγείρουν το ηλιακό πλέγμα, με συνέπεια τον καλύτερο μεταβολισμό και τη ρύθμιση των καύσεων, των κενώσεων και τη σπαστικότητα του εντέρου.

-Μακρινά σημεία στα άνω και κάτω άκρα, για τη γενική τόνωση και ρύθμιση του νευροφυτικού συστήματος. Ακόμη, βοηθούν στη μείωση του άγχους, του συνδρόμου στέρησης της τροφής και του αισθήματος πείνας.

-Ειδικά επιλεγμένα σημεία, τα οποία οι ιατροί βελονιστές διαλέγουν ανάμεσα σε άλλα, με βάση τα προσωπικά προβλήματα υγείας του κάθε ατόμου, όπως για παράδειγμα:

α) τοπική ενίσχυση της περιοχής των γλουτών για καλύτερη λιπόλυση της περιοχής, μέσω της προσθήκης του ηλεκτροβελονισμού

β) υποθυρεοειδισμός, κατάθλιψη, βουλιμία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βελονισμό, οι ιατροί βελονιστές προτρέπουν τους θεραπευόμενους να γυμνάζονται, να πίνουν πολλά υγρά και να ακολουθούν συγκεκριμένες διατροφικές συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...