Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι 5 δοκιμασμένες μέθοδοι που κόβουν «μαχαίρι» τις λιγούρες!

Πόσες φορές δεν έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι, προκειμένου να κάνετε επιδρομή στο ψυγείο, ώστε να ικανοποιήσετε τη λιγούρα που δε σας αφήνει να κλείσετε μάτι…

Επίσης, πόσες φορές έχετε πιάσει τον αυτό σας να φαντάζεται μία σοκολάτα ή ένα σακουλάκι πατατάκια, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο!

Σας παρουσιάζουμε τα 5 μυστικά των διατροφολόγων, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις λιγούρες που καταστρέφουν τη δίαιτα και τη σιλουέτα σας!

Μην αποκλείετε όλα τα λίπη από τη διατροφή σας

Η τακτική αυτή θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού «Cell Metabolism», το ελαϊκό οξύ, ένα ακόρεστο λίπος που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο, βοηθάει στην αντιμετώπιση της πείνας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πέψης, μετατρέπεται σε χημική ένωση και στέλνει στον εγκέφαλο σήματα που περιορίζουν τις λιγούρες. Μην το παρακάνετε όμως! Μόλις, 25 γραμμάρια ξηρών καρπών ή ένα τέταρτο του αβοκάντο αρκούν.

Φάτε πατάτες

Πολλές δίαιτες δαιμονοποιούν τους υδατάνθρακες και κατ’ επέκταση και τις πατάτες. Στην πραγματικότητα, όμως, περιέχουν έναν τύπο άμυλου που αντιστέκεται στα πεπτικά ένζυμα,

με αποτέλεσμα η πέψη να διαρκεί περισσότερη ώρα, καθυστερώντας την επανεμφάνιση του αισθήματος της πείνας. Βέβαια, οι πατάτες που μαγειρεύονται σε υπερβολικό λάδι είναι παχυντικές, αλλά και επιβλαβείς για την υγεία σας.

Κάντε γυμναστική

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «American Journal of Physiology», μία ώρα καρδιοαγγειακής άσκησης περιορίζει το αίσθημα της πείνας για τις επόμενες δύο ώρες. Επίσης, και η αεροβική άσκηση καταπολεμά το αίσθημα της πείνας, μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης.

Μην υποτιμάτε το γκρέιπφρουτ

Στα πλαίσια μελέτης του Ερευνητικού Κέντρου για τη Διατροφή, στο Σαν Ντιέγκο, οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ μετά από κάθε γεύμα έχασαν 1.6 κιλά, κατά μέσο όρο, μέσα σε 3 μήνες. Σύμφωνα με την έρευνα, το γκρέιπφρουτ επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό της ζάχαρης και του λίπους.

Μασήστε μία τσίχλα

Όπως προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου του Rhode Island, όσοι μασάνε τσίχλα, για μία ώρα κάθε πρωί, καταναλώνουν 67 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό και δεν «λιγουρεύονται» μέσα στην ημέρα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το μάσημα διεγείρει νεύρα στη σιαγόνα, που συνδέονται με το τμήμα του εγκεφάλου υπεύθυνο για το αίσθημα κορεσμού.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...