Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γάλα καμήλας αναμένεται να κατακλύσει την Ευρώπη

Ντουμπάι: Μόδα αναμένεται να γίνει σύντομα το γάλα της καμήλας που εκτιμάται ότι θα κατακλύσει τα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ. Μπορεί το συγκεκριμένο ζώο να φημίζεται για την... άσχημη ανάσα του, γεγονός που δεν σε προδιαθέτει να καταναλώσεις το γάλα του μαζί με τον καφέ και τα δημητριακά σου, όμως επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι το γάλα του είναι υγιεινό, τόσο μάλιστα όσο το μητρικό.
"Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούν να το πίνουν άφοβα, σε αντίθεση με το αγελαδινό, αφού δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση και έχει υψηλή περιεκτικότητα ινσουλίνης", λέει ο Ούλριχ Γουέρνερι, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Κτηνιατρικής Ερευνας του Ντουμπάι.
Μοιάζει στην εμφάνιση και στη γεύση με το αγελαδινό και όπως εξηγεί ο Γουέρνερι η σύνθεση του γάλακτος της καμήλας είναι παρόμοια με εκείνη του μητρικού γάλακτος, κάνοντάς το πιο υγιεινή επιλογή από το αγελαδινό γάλα.
Το γάλα της καμήλας είναι επίσης υψηλό σε περιεκτικότητα βιταμίνης C.
Αυτό, σύμφωνα με τον Γουέρνερι, εξηγεί το πόσο σημαντικό είναι για τους βεδουϊνους- τους άραβες νομάδες της ερήμου- που κατά παράδοση δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά αλλά πίνουν γάλα καμήλας εδώ και πολλές γενιές.
Ωστόσο, το γάλα καμήλας κοστίζει. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κοστίζει περίπου 1.09 δολάρια περισσότερο το λίτρο σε σχέση με το αγελαδινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...