Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

H μαστίχα συμβάλει στην ομαλή σεξουαλική ζωή !

LoTkarlsbronImage via Wikipedia
   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί επιστημονική έρευνα που συνδέει τη μαστίχα με την  ομαλή σεξουαλική ζωή που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό των Η.Π.Α «Φαρμακευτική Βιολογία» και παρουσιάστηκε πρόσφατα στην εκπομπή της ΕΤ,1 «Έχουμε και λέμε»,  με την Ρίκα Βαγιάνη.
      Δημιουργοί  της ενδιαφέρουσας επιστημονικής  εργασίας είναι  οι κ.κ. Θωμάς Σαββίδης Βιολόγος – Χημικός Αναπληρωτής  Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Θάνος Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας που ένωσαν τις γνώσεις, την ερευνητική τους εμπειρία και την αγάπη τους για τη μαστίχα και τη Χίο τη γενέτειρα του θαυματουργού σχίνου.
      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η  μαστίχα περιέχει ψευδάργυρο, συντελώντας  με τον τρόπο αυτό  στην καλή λειτουργία του προστάτη, «περιφερικά» αιματώνοντας όσο πρέπει τα αιμοφόρα αγγεία.
      Στην  εκπομπή, όπου παρουσιάστηκαν εκτενώς  τα αποτελέσματα  της επιστημονικής εργασίας,  οι δύο ερευνητές πρόσθεσαν τα ακόλουθα:
    • Οι άνδρες έχουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, απλά μασώντας μαστίχα ή καταναλώνοντας προϊόντα με μαστίχα και χωρίς την αίσθηση ότι χρειάζονται κάποιο φάρμακο βοηθητικά.
    • Οι έρευνες που συνεχίζονται οδηγούν στην ανακάλυψη  κι άλλων ιχνοστοιχείων που εμπεριέχονται στη μαστίχα και λειτουργούν υπέρ του γυναικείου οργανισμού
    • Η μαστίχα υπό μορφή τσίχλας εξασφαλίζει δροσερή, ευχάριστη αναπνοή,    θαυμάσια γεύση, στοματική υγιεινή, και ωραίο δέρμα λόγω των καλλυντικών ιδιοτήτων της, στοιχεία που συντελούν επίσης  στην σεξουαλικότητα .
      Στην  ίδια εκπομπή η Ερευνήτρια – Συγγραφέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χίου, κυρία Βάσω Κριτάκη γνωστοποίησε αναφορές και καταγραφές των Περιηγητών της Χίου από το 15ο αιώνα μ.Χ. που συμφωνούν με τα πορίσματα της έρευνας.
      Σημειώνεται ότι ο κ. Θάνος Ασκητής  και  ο κ. Θωμάς Σαββίδης έχουν προσκληθεί ήδη στην 6η Γιορτή Αγροτουρισμού που οργανώνεται στο Δημοτικό Κήπο  Χίου από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου που ενθαρρύνει κάθε ενέργεια για πρωτότυπη ανάδειξη του προορισμού και των τοπικών προϊόντων του. Συν-χορηγός στην προσπάθεια αυτή  είναι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...