Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γρήγορο & ασφαλές αδυνάτισμα πριν τις διακοπές!

Είναι γεγονός που το καλοκαίρι αυξάνει η επιθυμία για «γρήγορη» απώλεια των περιττών κιλών, προκειμένου να επιτύχουμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην παραλία.
Η ευδιαθεσία λόγω καλοκαιρίας συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης, δύο βασικών ορμονών που είναι ισχυροί ανορεξιογόνοι, θερμογενετικοί και λιπολυτικοί παράγοντες και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.
Επίσης, λόγω… καλοκαιριού είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση τόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας όσο και στην προστασία της από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, χωρίς όμως να ξεχνάμε και τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής.
1.Ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας καταναλώνοντας νερό, χυμούς, πράσινο τσάι, γάλα και τρόφιμα πλούσια σε νερό: καρπούζι, γιαούρτι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ.
2.Καταναλώνουμε καθημερινά:
2 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά
5 μερίδες φρούτων & λαχανικών
3-6 μερίδες τροφίμων ολικής αλέσεως (π.χ. δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές)
3.Αποφεύγουμε την κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ.
4.Μειώνουμε την κατανάλωση των πολύ λιπαρών τροφίμων:
5.Περιορίζουμε την κατανάλωση ζάχαρη, αλατιού και αλκοόλ.
6. Καταναλώνουμε μανιτάρια, συκώτι, θαλασσινά, αρακά, καρύδια, σταφύλια που είναι πλούσια σε χαλκό και αυξάνουν την έκκριση μελανίνης!
7. Καταναλώνουμε  τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E: καρότα, εσπεριδοειδή, βερίκοκα, πιπεριές, πεπόνι, σπανάκι, ντομάτες που προλαμβάνουν τη γήρανση και την καταστροφή του δέρματος από τον ήλιο.
8. Εφαρμόζουμε συστηματική αερόβια άσκηση (30 λεπτά κάθε μέρα, περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο)
Και μην ξεχνάτε ότι: H ήπια, σταθερή, αλλά και μεθοδική απώλεια κιλών σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμα σωστή διατροφική συμπεριφορά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση και μονιμοποίηση του ιδανικού σωματικού βάρους.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
http://www.care24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...