Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πρωινή άσκηση για γρηγορότερα αποτελέσματα

Οι ειδικοί συνιστούν άσκηση νωρίς το πρωί και πριν το πρωινό γεύμα, αν επιθυμείτε να δείτε άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σας αλλά και να φτιάξετε τη διάθεσή σας.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση το πρωί, πριν το πρώτο γεύμα της ημέρας έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το πρωί τα επίπεδα του γλυκογόνου στο σώμα μας βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι από το τελευταίο κύριο γεύμα το οποίο έχει καταναλωθεί το προηγούμενο μεσημέρι και από το ελαφρύ βραδινό έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες, το σώμα μας έχει χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακες που έχουμε προσλάβει, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα το πρωί να ξοδεύει ενέργεια από τις αποθήκες του λίπους του. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού οι καύσεις του λίπους μπορεί να είναι έως και 3 φορές περισσότερες τις πρωινές ώρες τις ημέρας.

Τα πλεονεκτήματα από την πρωινή άσκηση ωστόσο συνεχίζονται και μετά το τέλος της. Το σώμα μας συνεχίζει να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για αρκετές ώρες, ακόμη κι αν η εργασία μας είναι καθιστική.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν φάμε αμέσως πρωινό, αλλά έπειτα από μισή έως μια ώρα, το σώμα μας συνεχίζει να ξοδεύει λίπος. Ακόμη και αν πάρουμε το πρωινό μας αμέσως μετά, μεγάλο μέρος των προσλαμβανόμενων θερμίδων θα ξοδευτεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Το τρίτο πλεονέκτημα της πρωινής προπόνησης έχει να κάνει με τη διάθεση. Όσοι γυμνάζονται συστηματικά νιώθουν ένα αίσθημα ευεξίας και αναζωογόνησης. Αν και δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος, κάποιες έρευνες δείχνουν ότι με την άσκηση εκκρίνονται ενδορφίνες, ορμόνες που μπορούν να μειώσουν την επίδρασή του πόνου.

Η πρωινή άσκηση θα σας χαλαρώσει από το στρες, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την πίεση της καθημερινότητας με χαμόγελο.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...