Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πως να σταματήσετε την υπερακατανάλωση τροφών!


Κάθε ένας από εμάς θέλει να φανεί λεπτός και όμορφος,το μόνο που έχετε να κάνετε για να διατηρείτε το σώμα σας σε φόρμα. Απλά να σταματήσει υπερκατανάλωση τροφής και να αρχίσετε τακτική άσκηση. Οι περισσότεροι από μας παραπονιούνται για την υπερκατανάλωση τροφής και οι προσπάθειές τους να ελέγξουν την υπερκατανάλωση τροφής καταλήγει στην κατάθλιψη. Πριν από την εύρεση της λύσης για να σταματήσει η υπερκατανάλωση τροφής θα πρέπει να βρούμε τις αιτίες που προκαλεί υπερκατανάλωση τροφής.Λόγοι υπερκατανάλωσης τροφής

♦Άγχος: Τρώτε πάρα πολύ όταν αισθάνεστε αγχωμένοι για εμποδίσετε τον εαυτό σας να αισθάνονται άσχημα. Τα τρόφιμα γίνονται ένας εύκολος τρόπος για να σας αποσπάσουν την προσοχή από δυσάρεστα συναισθήματα προσωρινά.

♦Κατάθλιψη: Όταν αισθάνεστε χάλια, έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσετε τροφές υψηλές σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ή τα μπισκότα, επειδή αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, μια ρύθμιση διάθεσης των χημικών του εγκεφάλου.

♦Κοινωνικοποίηση: Τα εστιατόρια έχουν την τάση να προσφέρουν μια υπεραφθονία σε νόστιμο φαγητό, καθιστώντας πιο δύσκολο να περιοριστείτε σε λογικές ποσότητες. Η κατανάλωση αλκοόλ πριν από ένα γεύμα είναι επίσης ένα πρόβλημα, το αλκοόλ είναι ένα τονωτικό όρεξης.

♦Πλήξη: Έχετε υπερφαγία, όταν είστε βαριεστημένοι γιατί ψάχνετε για διέγερση.

Συμβουλές για να σταματήσει η υπερκατανάλωση τροφής:
♦ Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια του στρες είναι να περπατήσετε 10 λεπτά με τα πόδια έξω και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει το σώμα σας να παράγει ενδορφίνες, αισθάνονται καλά τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μπορεί να εξουδετερώσει τα συναισθήματα του στρες.

♦Όταν πηγαίνετε σε εστιατόριο να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι ή να τρώτε ένα φρούτο πριν βγείτε έξω, ώστε το στομάχι σας να αισθάνεται λιγότερο άδειο και δεν θα είναι τόσο επιρεπή στον πειρασμό ενός σνακ. Εάν πρόκειται να καταναλώσετε αλκοόλ, θα το πείτε με το γεύμα σας, όχι πριν. Αντ ‘αυτού, πιείτε σόδα ή ένα ποτήρι νερό με λεμόνι ή λάιμ πριν από το φαγητό.

♦Μιλήστε με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, ή γράψτε τα συναισθήματά σας σε ένα περιοδικόή ενα blog για την αντιμετώπιση αισθημάτων απομόνωσης.

♦ Τρώγοντας αργά, αυτό εξασφαλίζει ότι τα σημαντικά μηνύματα έχουν χρόνο για να φτάσουν στο μυαλό σας, έτσι ώστε να αισθάνονται ικανοποιημένοι και όχι γεμάτοι.

♦Όταν τρώτε ενώ εργάζεστε αυτό αποσπά την προσοχή σας και κυρίως το σώμα σας θα έχει την τάση να μην καταχωρήσει τις θερμίδες των τροφίμων. Θα πρέπει να απολαύσετε τις πρώτες μπουκιές από το σώμα σας, επειδή η απόλαυση τροφίμων προέρχεται από τις πρώτες μπουκιές. Μετά τις πρώτες μπουκιές η γεύση σας αρχίζει να χάνουν την ευαισθησία τους. Η θρεπτική γεύση από αυτές τις πρώτες μπουκιές μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσει να τρώει.

♦ Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πιάτο για να επικεντρωθείτε σε μικρό μέρος του γεύματος. Πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος βλέπει το πιάτο και αποφασίζει αν το τμήμα είναι επαρκής, αυτό παίρνει κάποιο χρόνο, αλλά όσο μικρότερο είναι το πιάτο, τόσο μικρότερη είναι η μερίδα.

♦Κρατήστε μακριά το φαγητό που έχει πολλές θερμίδες για πολύ μικρό όγκο, όπως milk shakes, τυρί, και σοκολάτα. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ή νερό ένα τρόφιμο ή γεύμα, το πιο πιθανό είναι ότι ικανοποιεί το στομάχι σας χωρίς να πετάτε θερμίδες.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές θα λειτουργήσουν για σας και να σας βοηθήσουν να σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής.
universitas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...