Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τα 10 τρόφιμα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας


Media_httpwwwourlifeg_fzhhh
Το να απαλλαχτούμε από τα περιττά κιλά δεν είναι φυσικά και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά όταν οι πειρασμοί είναι παντού γύρω μας και βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για να αναβάλλουμε την δίαιτα και την άσκηση. Παρ' όλα αυτά, εκτός του ότι το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης, καλό είναι να ξέρετε ποια είναι τα φαγητά και τα υγρά που πρέπει να καταναλώνετε συχνά, αν θέλετε να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να «ξυπνήσει» και αρχίσει να παίρνει γρήγορες στροφές, ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες και λίπος. Ακολουθήστε τον παρακάτω δεκάλογο και η ευεξία θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

1. Νερό
2. Πράσινο Τσάι
3. Σούπες
4. Γρέιπφρουτ
5. Μήλα και αχλάδια
6. Μπρόκολο
7. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
8. Άπαχη γαλοπούλα
9. Κουάκερ
10. Καυτές πιπεριές

Και τα δέκα αυτά συστατικά βοηθούν στην ώθηση του μεταβολισμού με τους εξής τρόπους:

Σας δίνουν αίσθηση πληρότητας και σας κρατάνε χορτάτους για περισσότερο διάστημα με ελάχιστες θερμίδες.
Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και η σούπα είναι πλούσια σε νερό και αραιώνουν τις θερμίδες στο φαγητό σας, επιτρέποντάς σαν να τρώτε περισσότερο χωρίς να σπάτε το θερμιδικό όριο.

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα θρεπτικά δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κρατάνε το πεπτικό σας σύστημα σε σταθερά επίπεδα ινσουλίνης, η οποία αποτρέπει την αποθήκευση λίπους.

Το άπαχο κρέας αυξάνει τον μεταβολισμό και καίει θερμίδες επειδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να χωνευτεί σε σύγκριση με τα άλλα τρόφιμα


irenepan.posterous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...